Andre fag

Parallel forbindelse

12. januar 2021 af MEKAZINTSHEME - Niveau: 10. klasse

Hej 

Jeg har lidt svært ved at udregne den så er der nogen der kan hjælpe mig?

R1= 60

R2=60

R3= 30

R4= 40

R2, R3, og R4 lægger parallel, mens R1 lægger i serie.

Find total modstand ?
 

Tak for hjælp


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2021 af MandenMedMangeHatte

Du er nødt til at lægge et billede op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Først en bemærkning om lægger. Det er et udsagnsord, der kræver et genstandsled. Er der ikke noget genstandsled, hedder det ligger.

Du kan finde erstatnigsmodstanden for to parallelforbundne modstande ved hjælp af formlen 1/R = 1/Ra + 1/Rb.

Den formel bruger du to gange. Derefter adderer du den sidste modstand til den fundne erstatningsmodstand.


Skriv et svar til: Parallel forbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.