Matematik

Binomialfordeling

05. marts 2021 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Hej med Jer

Har en mystisk opgave, jeg søger vejledning på.

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2021 af AMelev

                
X = antal A-frø, der spirer X ~ b(4,0.62)
Y = antal B-frø, der spirer Y ~ b(3,0.62)

Antagelse: X og Y er uafhængige, dvs. P(X = r og Y = j) = P(X = r) ·P(Y = j)

P(Y > X) = P(Y = 1 og X = 0) + P(Y = 2 og X ≤ 1) + P(Y = 3 og X ≤ 2) = 
P(Y = 1)·P(X = 0) + P(Y = 2)·P(X ≤ 1) + P(Y = 3)·P(X ≤ 2) 


Svar #2
06. marts 2021 af jepp7815

Hvordan kan man skrive det op i fx maple.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2021 af AMelev

Jeg kender ikke Maple. Prøv at Google binomialfordeling Maple.


Svar #4
06. marts 2021 af jepp7815

fx her: P(Y = 1 og X = 0

Mener du så man skal gange de 2 sandsynligheder sammen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2021 af AMelev

Ja.


Svar #6
06. marts 2021 af jepp7815

får svaret: 0,0492


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.