Bioteknologi

Beregn udbyttet af octinoxat i procent af det teoretisk mulige

30. marts 2021 af Amalie8153 - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvordan man udregner det teoretiske udbytte her... Jeg kan heller ikke forstå hvad rho gør og hvordan B bliver til octinoxat..

Har virkelig brug for hjælp, ville være fedt hvis i kunne forklare hvordan man gør også?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2021 af mathon

Beregn først antal mol af stof A og af propensyre
og afgør hvilken, der er den begrænsende reaktionsfaktor.


Svar #2
30. marts 2021 af Amalie8153

#1

Beregn først antal mol af stof A og af propensyre
og afgør hvilken, der er den begrænsende reaktionsfaktor.

Det forstår jeg ikke hvordan jeg gør...


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{antal mol}\\& A&=&&\frac{m}{M}=\frac{V\cdot \rho }{M}=\frac{\left (100\;mL \right )\cdot \left ( 1.49\;\frac{g}{mol} \right )}{187.04\;\frac{g}{mol}}&=&0.7966\;mol\\\\& \textup{propensyre }&=&&\frac{m}{M}=\frac{50.0\;g}{72.063\;\frac{g}{mol}}&=&0.6938\;mol \\\\ \textbf{teoretisk}\\ \textbf{mulige}\\ \textbf{antal mol}\\& \textbf{octinoat:}&&&&&0.6938\;mol \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2021 af mathon

Det faktiske antal mol octinoat skal sammenlignes med det teoretisk mulige antal mol.


Svar #5
30. marts 2021 af Amalie8153

#4

Det faktiske antal mol octinoat skal sammenlignes med det teoretisk mulige antal mol.

hvordan finder jeg det teoretisk mulige antal mol?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2021 af mathon

Det teoretisk mulige antal mol octinoat er angivet i #3.  (reaktionsforholdet er 1:1).


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2021 af mathon

Det faktiske antal mol octinoat
er

\small \small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{antal mol}\\& A&=&&\frac{m}{M}=\frac{V\cdot \rho }{M}=\frac{\left (100\;mL \right )\cdot \left ( 1.49\;\frac{g}{mol} \right )}{187.04\;\frac{g}{mol}}&=&0.7966\;mol\\\\& \textup{propensyre }&=&&\frac{m}{M}=\frac{50.0\;g}{72.063\;\frac{g}{mol}}&=&0.6938\;mol \\\\ \textbf{teoretisk}\\ \textbf{mulige}\\ \textbf{antal mol:}\\& \textbf{octinoat}&&&&&0.6938\;mol \\\\ \textbf{faktiske antal}\\ \textbf{mol:}\\& \textbf{octinoat}&=&&\frac{168\;g}{290.403\;\frac{g}{mol}}&=&0.5785\;mol\\\\ \textbf{octinoat}\\ \textbf{udbytte:}\\&&&\eta =\frac{0.5785\;mol}{0.6938\;mol}\cdot 100\%&&=&83.4\% \end{array}


Svar #8
30. marts 2021 af Amalie8153

#7

Det faktiske antal mol octinoat
er

\small \small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{antal mol}\\& A&=&&\frac{m}{M}=\frac{V\cdot \rho }{M}=\frac{\left (100\;mL \right )\cdot \left ( 1.49\;\frac{g}{mol} \right )}{187.04\;\frac{g}{mol}}&=&0.7966\;mol\\\\& \textup{propensyre }&=&&\frac{m}{M}=\frac{50.0\;g}{72.063\;\frac{g}{mol}}&=&0.6938\;mol \\\\ \textbf{teoretisk}\\ \textbf{mulige}\\ \textbf{antal mol:}\\& \textbf{octinoat}&&&&&0.6938\;mol \\\\ \textbf{faktiske antal}\\ \textbf{mol:}\\& \textbf{octinoat}&=&&\frac{168\;g}{290.403\;\frac{g}{mol}}&=&0.5785\;mol\\\\ \textbf{octinoat}\\ \textbf{udbytte:}\\&&&\eta =\frac{0.5785\;mol}{0.6938\;mol}\cdot 100\%&&=&83.4\% \end{array}

jeg kunne godt finde ud af at finde det faktiske antal mol, men det teoretiske.. hvordan er du kommet frem til at det skal være0,6938 som propensyren?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2021 af mathon

Fordi der er færre mol propensyre end mol A
og antal mol propensyre derfor er identisk med
det teoretisk opnåelige.


Skriv et svar til: Beregn udbyttet af octinoxat i procent af det teoretisk mulige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.