Matematik

hjælp til normalvektor

02. april 2021 af Duksedreng - Niveau: B-niveau

Sidder fast hvordan jeg skal finde normal vektor for 1, opgaven lyder sådan

En linje 1, er givet ved ligningen 3x+4y-3=0

A) Angiv en normalvektor for 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2021 af JulieW99

Normalvektoren står vinkelret på linje 1. Kig på linjens ligning. I den ligning indgår dine koordinater for din normalvektor.

Hvor hopper kæden af for dig?

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2021 af peter lind

se formel 71 side 15 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2021 af mathon

Med oplysning om et fast punkt Po(xo,yo) og en normalvektor n= [a,b ] på linjen 
kan linjen l's variable punkter P(x,y) beskrives:

               \small \begin{array}{llllll}&& l\textup{:}&\left \{ (x,y)\mid \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{P_oP}=0 \right \}\\\\&&& \left \{ (x,y)\mid\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-x_o\\ y-y_o \end{pmatrix}=0 \right \}\\\\&&& a\cdot (x-x_o)+b\cdot (y-y_o)=0\\\\&&& ax+by+(-ax_o-by_o)=0\\\\&&&ax+by+c=0&\textup{hvor det bem\ae rkes, at normalvektorens}\\&&&&\textup{koordinater st\aa r som koefficienter til variablerne}\\&&&& x\textup{ og }y.\\\\\\&&& \textup{Haves omvendt \textbf{ligningen} for linjen }l\\&&& \textbf{\textit{a}}x+\textbf{\textit{b}}y+c=0\\\\&&& \textup{\textbf{er} en normalvektor for linjen }l\\\\&&& \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix} \end{array}

        

                


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2021 af mathon

En linje l, er givet ved ligningen 3x+4y-3=0

A)
       Angiv en normalvektor for l.


Skriv et svar til: hjælp til normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.