Matematik

bevis af parallelogramloven

22. maj 2021 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har fået en opagave hvor jeg skal bevise parallelogramloven, altså summen af diagonalernes kvadrater er summen af sidernes kvadrater.

lidt hjælp kunne være nice


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2021 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llllll}&& \textup{cos-relationen anvendt to gange med efterf\o lgende sum:}\\\\ && \left | \overrightarrow{a}+ \overrightarrow{b} \right |^2=\left | \overrightarrow{a} \right |^2+\left | \overrightarrow{b} \right |^2+2\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)\\\\&& \left | \overrightarrow{a}- \overrightarrow{b} \right |^2=\left | \overrightarrow{a} \right |^2+\left | \overrightarrow{b} \right |^2-2\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)\\\\\\&& \left | \overrightarrow{a}+ \overrightarrow{b} \right |^2+\left | \overrightarrow{a}- \overrightarrow{b} \right |^2=2\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |^2+2\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |^2 \end{array}


Skriv et svar til: bevis af parallelogramloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.