Matematik

Rektangulær form

12. september 2021 af studineM - Niveau: Universitet/Videregående

Halløj

Jeg har denne opgave hvor jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal løse nr. b)

Min s1 værdi er 8

Min s2 værdi er 5

Håber der er nogle som kan hjælpe:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2021 af peter lind

r2 = a2 + b2 hvor z = ax + bi   vinklen findes af  cos(v) = a/r og sin(v) = b/r


Svar #3
12. september 2021 af studineM

Men hvad mener de så med z^7? Hvor skal det sættes ind?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Tænk over, hvad (-1)lige tal er og hvad (-1)ulige taler.

Da du kender s1 og s2 kan du reducere problemet ved hjælp af det ovenstående.

Så har du for z og w noget af formen a+bi, som skal opløftes til henholdsvis 7 og 11. Det kan du gøre på flere måder:

1) Den simple uopfindsomme måde: z7 = z*z*z*z*z*z*z regnes ud fra venstre mod højre.

2) Den hurtigere måde: z7 = z*z*z*z*z*z*z = (z*z*z*z)*(z*z)*z = z4*z2*z

z4 = (z2)2 og z2 =z*z = (a+ib)(a+ib) = a2 + 2abi - b2.

Der er absolut ingen grund til at involvere cos og sin.


Svar #5
13. september 2021 af studineM

Det giver mening:D

Ville det så se sådan her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det første trin er korrekt.

Det andet trin er forkert. Der mangler parenteser: (1-i)(1-i)(1-i)(1-i)(1-i)(1-i)(1-i)


Svar #7
13. september 2021 af studineM

Ahhh okay - Tusind tak :-)


Svar #8
13. september 2021 af studineM

Vil det så sige at (1-i)^7 er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Nej, du skal gange det ud. f.eks.:

(1-i)2 = (1-i)(1-i) = 1*(1-i) -i*(1-i) = 1 - i - i +i2 = 1-2i-1 = -2i.


Skriv et svar til: Rektangulær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.