Matematik

Parabel

15. november 2021 af rasmus2525 - Niveau: A-niveau
En parabel er givet ved følgende forskrift f(x) det = 2x2- 12?? + 16

a. Bestem parablens toppunkt.
b. Bestem parablens skæringspunkter med hhv. X- og y-aksen.
c. Bestem det punkt på parablen, hvis ??-værdi er 8.
d. Bestem de punkter på parablen, hvis ??-værdi er 10.
e. Bestem skæringspunkterne mellem parablen og linjen givet ved ligningen
?? = -2?? + 8
f. Bestem funktionens definitions- og værdimængde.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af janhaa

Hva er 

f= 2x^2-12?+16


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2021 af PeterValberg

#1 eftersom opgaveteksten siger "parabel", så er det nok

f(x)=2x^2-12x+16

tænker jeg...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2021 af PeterValberg

a)

Toppunktet for parablen med forskriften:

f(x)=ax^2+bx+c

kan bestemmes som:

T_{x,y}=\left(\frac{-b}{2a}\,,\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor:

d=b^2-4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2021 af PeterValberg

b)
For at bestemme skæring med x-aksen, skal du løse ligningen:

f(x)=0

Skæring med y-aksen er i punktet 

\left(0,f(0) \right )=(0,c) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.