Matematik

integralregning - stamfunktion til ln(x)- HASTER!!!

15. november 2021 af STE02 - Niveau: A-niveau

Hej, 

hvad er sramfunktionen til 

f(x)=ln(x)-3x^2 +10,     x>0

jeg ved ikke, hvad stamfunktionen til ln(x) er. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2021 af SuneChr

Mange af dine tidligere oprettede tråde og den aktuelle ser ud, som du hellere ville have været faget
matematik foruden. Intet initiativ i tilgang til opgaven og med eftertitlen HASTER med dobbelt udråbstegn.
Hvordan Studieportalen fungerer, kan du læse ved at klikke på betingelserne nederst på siden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af mathon

                \small \int \ln(x)\,\mathrm{d}x=x\ln(x)-x+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{detaljer:}\\& \int 1\cdot \ln(x)\,\mathrm{d}x=&x\cdot \ln(x)-\int x\cdot \frac{1}{x}\,\mathrm{d}x=x\ln(x)-\int 1\,\mathrm{d}x=\\\\&& x\ln(x)-x+k \end{array}


Skriv et svar til: integralregning - stamfunktion til ln(x)- HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.