Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Consumer surplus

12. december 2021 af gavs (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En forbruger har en efterspørgselsfunktion:

D(p)=A-ap

Hvor a,A>0. En virksomhed har sat en pris 0<p<A/a

Jeg skal så finde consumer surplus. Jeg har først sat efterspørgselsfunktionen lig 0 og isoleret p:

0=A-ap\Leftrightarrow p=\frac{A}{a}

Så trækker jeg A/a fra den faktiske pris p:

CS=\frac{A}{a}-p

Men er dette den rigtige måde at udregne consumer surplus på?


Skriv et svar til: Consumer surplus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.