Matematik

Procenter

04. september 2022 af unknownuser579277924724 - Niveau: B-niveau

Hej Alle,

Nogle der kan hjælpe mig med at forstå denne opgave? På forhånd tak.

Hvor mange procent vokser  [x] , når  [y]  vokser 12 %?

Givet y = f(x) = 23 *x^(1.8) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2022 af mathon

For en potensfunktion 
gælder:
                                     \small \small \small \begin{array}{llllll}&& 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a\\\textup{dvs}\\&& 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^{1.8} \\\\&&1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{1.8}} \end{array}

som anvist i
                        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2053222#2053228


Svar #2
04. september 2022 af unknownuser579277924724

Men jeg forstår bare ikke helt hvad r er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2022 af mathon

                 \small \small r=\frac{p}{100}\qquad \textup{procent som decimalbr\o k}


Svar #4
04. september 2022 af unknownuser579277924724

Jeg tror jeg kommer til at lyde helt dum, men kan du vise mig hvordan du helt detaljeret løser opaven? for kan stadig ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2022 af mathon

                                \small \small \begin{array}{llllll} 1+r_x=\left ( 1+0.12 \right )^{\frac{1}{1.8}}=1.06498\\\\ r_x=\frac{p_x}{100}=0.06498\\\\ p_x=0.06498\cdot 100\approx 6.5 \end{array}


Skriv et svar til: Procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.