Matematik

Stor hjælp

04. september 2022 af unknownuser579277924724 - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg har brug for hjælp til de her to opgaver, gerne med lidt forklaring på hvordan du gør. På forhånd tusinde tak.

A)Hvor mange procent aftager y, når x vokser 20 %?

Givet funktion y = f(x) = 3.6 * x-1.5

B) B)Hvor mange procent aftager y, når x vokser 40 %?

Givet funktion y = f(x) = 3.6 * x-1.5


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2022 af mathon

A) Hvor mange procent aftager y, når x vokser 20 %?

    Givet funktion y = f(x) = 3.6 * x-1.5

                  \small \begin{array}{lllllll} 1+r_y=1.20^{-1.5}=0.761\\\\ r_y=0.761-1=-0.239=-23.9\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2022 af mathon

B) Hvor mange procent aftager y, når x vokser 40 %?

                      \small \small \begin{array}{lllllll} 1+r_y=1.40^{-1.5}=0.604\\\\ r_y=0.604-1=-0.396=-39.6\% \end{array}


Skriv et svar til: Stor hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.