Matematik

Hjælp

06. november 2022 af Moehy - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde afstanden mellem punktet og linjen.

Jeg får resultatet til 6,0777 men facit siger at resultatet er faktisk; 22/5

Kan nogle forklare mig årsagen til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2022 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllllll}&&l\textup{:}\quad 8x-6y+2=0\\\\ &&\textup{dist}\left ( l,P(6,1) \right )=\frac{\left | 8\cdot 6-6\cdot 1+2 \right |}{\sqrt{8^2+\left ( -6 \right )^2}}=\frac{\left | 48-4 \right |}{10}=\frac{44}{10}=\frac{22}{5} \end{array}


Svar #3
06. november 2022 af Moehy

Tusind tak for hjælpen!!!

Der er en sidste opgave som jeg virkelig ikke forstår hvordan man skal udregne.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.