Matematik

fra retningsvektor til normalvektor og omvendt

16. april 2023 af rycdi - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvis r=(-2,1) hvad er normalvektoren så? er det n=(-1,-2)

omvendt hvis n=(-3,2) er retningsvektoren n=(2,3)?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2023 af apricotx

Ja til dem begge, men...

Normalt vil man hatte retningsvektoren, så man bytter rundt på koordinaterne og ændrer fortegn på (den nye) 1. koordinat. Og man vil gøre det samme for at finde en retningsvektor fra en normalvektor.

Det betyder for n=(-3,2) at r=(-2,-3).

Men både normal- og retningsvektor viser jo bare en retning, så reelt set er der flere rigtige svar. En vektor, der peger den modsatte vej er også en normal- eller retningsvektor. Og det er lige præcis, hvad din retningsvektor (2,3) gør i forhold til min (-2,-3).

Man kan gange enhver normal- eller retningsvektor med et eller andet tal. Det ændrer ikke på noget i praksis.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2023 af SuneChr

Tværvektor:  Altid  m o d  uret !
SP 160420232050.PNG

Vedhæftet fil:SP 160420232050.PNG

Svar #3
17. april 2023 af rycdi

Tak for jeres svar

Skriv et svar til: fra retningsvektor til normalvektor og omvendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.