Matematik

Perioden T harmoniske svingninger

25. oktober 2023 af laurahansen4343 - Niveau: A-niveau

Hvordan aflæser man helt præcist perioden T. Jeg har virkeligt svært ved at forstå, hvordan denne fx har perioden T= 2*pi

Håber der er en, der kan opklare forvirringen


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2023 af mathon

Om du aflæser perioden imellem to nabotoppes x-værdier eller to nabodales x-værdier
er hip som  hap:
                              Her er det nærliggende at anvende to nabodale, som ligger symmetrisk
                              med hensyn til y-aksen.

                              Venstre dals x-værdi er ca. -3.1 og højre dals x-værdi er ca. 3.1
                              Dalafstand
                                                  \small 3.1-(-3.1)=6.2


                              i overensstemmelse med  \small 2\pi=6.3

                              


Skriv et svar til: Perioden T harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.