Matematik

Hvor mange børnebilletter blev der solgt

26. oktober 2023 af Amalie0311 - Niveau: C-niveau

Til en fodboldkamp i Gammelkøbing blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50kr., og en børnebillet var 30kr. Hvor mange børnebilleter blev der solgt, når den samlede indtægt fra billetsalget var 15500kr.?.

Jeg håber nogle kan hjælpe, da ligninger og sådan nogle opgaver ikke er min stærke side


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2023 af Moderatoren

Se fx: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=734821

Eller beskriv dine problemer med ligninger, så hjælperne kan forklare dig det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2023 af mathon

           

\small \begin{array}{llllllll}&& \begin{array}{|c|c|} \textup{B\o rnebilletter}&\textup{Voksenbilletter}\\ \hline x&350-x \end{}\\\\\\& \textup{Prisligning:}\\&& x\cdot 30+\left ( 350-x \right )\cdot 50=15\,500 \end{}


Svar #3
27. oktober 2023 af Amalie0311

Tak

Skriv et svar til: Hvor mange børnebilletter blev der solgt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.