Studievejledning

Er HHX et krav?

17. maj 2011 af Clickx (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hi SP!

Har en overvejelse om at læse økonomi efter gymnasiet, men er HHX et krav for at starte på økonomi på uni? Læste engang en tråd hvor folk mente at det var lige meget hvor man kom fra fordi den "økonomiske" viden man får på HHX ikke er grundig nok og, at det derfor næsten ikke kunne betale sig at vælge HHX?

Man kan vel altid komme ind hvis man bare lever op til de specifikke krav?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. maj 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Er det CBS du vil ind på?


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. maj 2011 af Jerslev

#0: Nej, du kan sagtens nøjes med en STX eller HTX for den sags skyld. Sålænge du har en studentereksamen, opfylder de specifikke adgangskrav, og har et gennemsnit over det påkrævede (hvis der er et).

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

Havde tænkt på au


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. maj 2011 af Walras

Nej, det er ikke et krav. Du skal have en ungdomsuddannelse fra STX, HHX eller HTX. Hvilken du vælger, tager de ikke stilling til ved optagelsen. Mit råd er at vælge STX.


Svar #5
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

#4

Er "desværre" blevet optaget på HTX ;S


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. maj 2011 af Walras

#5 Det bliver ikke afgørende for din fremtid, hvad du har haft af gymnasiel uddannelse. Det er blot min erfaring, at STX'ere ofte er mere helhedstænkende individer, og det gør sig oftest bedst her i verden. Det afhænger dog også af dig som person, hvorfor du sagtens kan opnå samme fordele (eller måske nogle andre) ved HTX. Du må skam gerne gøre mine fordomme og forudanelser til skamme.


Svar #7
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

#6

Men kan bare ikke lige se hvad det skulle være STX går så meget bedre for individerne?


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. maj 2011 af Walras

Der er tendens til, at HTX og HHX specialiserer sig for meget i naturvidenskab henholdsvis erhvervsøkonomi. På HHX har de ikke naturvidenskab overhovedet, på HTX er det samfundsfaglige niveau derimod ikke ret imponerende. Traditionen tro er STX mere omfattende, hvad angår at behandle forskellige og bredere emner, så den viden, du opnår på STX, kan formodentlig benyttes i flere sammenhænge end den, du opnår de andre steder.

Fag som religion, oldtidskundskab, fysik, samfundsfag, historie og så videre er med til at danne dig som menneske. Det kan også hjælpe dig på økonomi. De tidlige neoklassiske økonomer var filosoffer, samfundstænkere og moraletikere, men det er tvivlsomt, hvor meget de lærer om disse på andre uddannelser end STX.

Desuden er det bare mere interessant at tale med mennesker, der kan tale lidt med om alting. 

Det var heller ikke for at starte en diskussion. Det er bare mine erfaringer og oplevelser - både i livet og på økonomistudiet. Majoriteten er fra STX. Men sålænge du er god til matematik, skal du nok komme igennem studiet.


Svar #9
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

#8

Man kan da også både vælge erhvervsøkonomi, finansiering og filosofi på HTX...


Brugbart svar (2)

Svar #10
17. maj 2011 af Walras

#9 Men vel kun på C-niveau? Så er det et spørgsmål om at taste lidt data ind i Excel, hvor, hvis du er heldig, du får lov at lave en investeringskalkule eller beskæftige dig lidt med det dobbelte bogholderis princip vedrørende resultatopgørelsen og balancen for en virksomhed. Det er....ikke morsomt - mildt sagt. (SUBJEKTIV HOLDNING)


Svar #11
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

#10

Men fagligt mener du ikke det gør den store forskel? Det er mere hvordan man udvikler sig som mennesker?


Brugbart svar (2)

Svar #12
17. maj 2011 af Walras

Fagligt håber jeg ikke, at det gør den store forskel, nej.


Svar #13
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

Så det er simpelthen "kun" hvis man ønsker mere mennesketilknyttet viden man burde vælge STX?

Man kan vel også tage div. suppleringsfag hvis man f.eks. holder et sabbatår?


Brugbart svar (2)

Svar #14
17. maj 2011 af Walras

I forhold til økonomi er det meget rart, at STX er en smule mere samfundsorienteret på makroplan (hvis du vel at mærke har samfundsfag på A-niveau), vil jeg tro. Ellers burde der ikke være den store forskel.

De gamle skoler: Keynesianisterne og monetaristerne, som de lærer om på STX i samfundsfagsundervisninger er godt nok ikke helt up-to-date, men det er nu en meget god grundviden. Om ikke andet, så er det meget rart at vide, hvilken skole Joseph Stiglitz helt sikkert tilhører, når han udtaler sig på Deadline og tv-værten åbenlyst ikke har forstået ham. Hvis man lærer om dette på HHX eller HTX, kan jeg kun bifalde dette.


Svar #15
17. maj 2011 af Clickx (Slettet)

Men altså du ser ikke som sådan nogen grund til ikke, at tage en HTX før økonomi studierne udover samfundsvidenskabelige?


Brugbart svar (2)

Svar #16
17. maj 2011 af Walras

Jeg ser ingen decideret faglig grund, nej. Heller ikke pga det samfundsvidenskabelige. Du lærer det hele på universitetet alligevel.


Svar #17
18. maj 2011 af Clickx (Slettet)

Okay tak for en seriøs samtale Walras. Glæder mig helt til HTX ;)


Svar #18
18. maj 2011 af Clickx (Slettet)

Går du forresten på økonomi Walras?


Brugbart svar (2)

Svar #19
18. maj 2011 af Walras

Jeps.

León Walras er i øvrigt en af de mest indflydelsesrige mikroøkonomer. Han var en pioner indenfor generel ligevægtsteori, som indenfor de sidste årtier har været yderst anvendt i økonomisk modellering.


Svar #20
18. maj 2011 af Clickx (Slettet)

#19

Er alt dette noget man lære på økonomi studierne?

Hvor går du henne?


Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.