Almen studieforberedelse (AT)

Metode i AT??

28. maj 2011 af lineasørensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal til AT eksamen på mandag og har derfor nogle spørgsmål om metode. Min vejleder sagde til mig, at det ikke var nødvendigt at komme ind på begreber som hypotetisk deduktiv eller induktiv metode og begreber som kvalitativ og kvantitativ, men nu har jeg hørt noget andet fra nogle af dem, som har været oppe. Derfor tænkte jeg, at jeg hellere lige også måtte få styr på det, hvis nu de kunne finde på at spørge mig om det. Grunden til jeg ikke har inddraget netop de begreber er, at jeg synes, de er lidt svære at bruge lige netop i mit tilfælde. Jeg har analyseret en tale af Hitler  og et filmklip fra Triumph des Willens. Indtil videre har jeg skrevet, at jeg i tyskfaget har lavet en analyse med fokus på retoriske virkemidler og så har jeg lavet en filmanalyse af klippet. I historie har jeg lavet en kildekritisk analyse, hvilket er historiefagets metode.

Så nu til mit spørgsmål, er der nogle der ved hvordan jeg kobler ovenstående understregede begreber på?

ALtså når man har arbejdet deduktiv, har man jo en teori, som man forsøger at bekræfte, og omvendt ved induktiv laver man først undersøgelser, og så forsøger man på baggrund af disse at udlede en teori? SYyes bare ikke det stemmer overens med det, jeg har gjort?

Jeg vil selv umddelbart sige, at jeg har arbejdte med kvalitative materiale, i og med der er tale om en tale, ikke noget statistik? Ved ikke om jeg er helt gal på den, men håber der er en, der kan hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2011 af Idaxx (Slettet)

 Ej, altså... Nu havde jeg lige skrevet en lang og uddybende kommentar, og så trykkede jeg på et eller andet helt forkert.

Jeg gengiver det lige kort. :)

Emne: Apple. Metoder: kildekritik (historie) og reklameanalyse (engelsk).

Jeg har lige været oppe til AT igår.

Min lærer spurgte mig i dialogen, om jeg kunne sætte mine metoder op i en højere enhed - altså hvilken type de er. De er begge kvalitative metoder og så kom jeg ind på hvad forskellen på kvalitativ og kvantitativ er. Jeg kom ikke ind på hypotetisk deduktiv og induktiv metode. Det kan være jeg tager fejl, men er de to ikke til naturvidenskabelige?


Skriv et svar til: Metode i AT??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.