Biologi

Fordøjelsessystemet: Proteiner&stivelse HJÆLP

17. juni 2011 af ghjoghjoghkosf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heey Alle :)

Jeg er igaang med at læse op til eksamen og jeg stødte på et problem:

gøre rede for stivelse og proteiners nedbrydning og optagelse i fordøjelsessystemet

og

diskutere hvilken betydning kostsammensætningen har for fordøjelsen og sundhedstilstanden fx hvilken betydning har kostfibre for fordøjelsen?

Tak på forhånd

ps. jeg har biologi på C niveau så man behøver nok ikke at gå i dybden ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2011 af FatimaAM (Slettet)

Stivelse er en lang polymer dannet af besteme kulhydrater. Så når du skal arbejde med hvordan den nedbrydes, skal du som grundlag bare se på den som et kulhydrat. Cellerne kan kun optage kulhydrater i deres mindste enheder, fx. glukose. Proteiner skal spaltes til aminosyrer. Spaltningen af både kulhydrater, proteiner og fedtstoffer, sker stort set af enzymer, der allerede træder i kraft i form af amylase i munden. På C-niveau er der faktisk ikke mere i det, end at slå informationerne op i din biologibog. Det er jo det din lærer regner med at du kan.

Svar #2
19. juni 2011 af ghjoghjoghkosf (Slettet)

Da jeg skrev ''ps. jeg har biologi på C niveau så man behøver nok ikke at gå i dybden ;)'' mente jeg faktisk bare at folk ikke skulle forklare noget med biologi på A niveau fordi ja det sker meget, men tak for dit indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af Dulugtergrimt

Det der har intet med A-niveau at gøre. Det er næsten folkeskole-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2011 af FatimaAM (Slettet)

Jeg kan forsikre dig om, at ovenstående er noget du SKAL kunne, hvis du har biologi på C-niveau.


Skriv et svar til: Fordøjelsessystemet: Proteiner&stivelse HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.