Kemi

Kemisk ligevægt

13. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

H2S (g)   +   H2O (l)    <- ->      HS(aq)   +   H3O+ (aq)

 

Jeg skal finde ligevægts kontanten for reaktionen.

Hvordan vil ligevægten forskydes, hvis der tilsættes en stærk syre?

Nogen der vil hjælpe mig på vej. Er helt blank :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af mathon

                             

       ...har du den formelle koncentration for H2S og en målt pH-værdi ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af mathon

generelt
                                                 H2S (g)   +   H2O (l)    <- ->      HS(aq)   +   H3O+ (aq)
koncentrationer i ligevægt                 cs - αcs                                   αcs               αcs                      

                          

                                                            [HS-] · [H3O+] / [H2S] = Ks

                                                           [H3O+]2/ [H2S] = Ks

                                                           (10-pH)2/ (cs -10-pH) = Ks

                                                           Ks = 10-2pH / (cs -10-pH)

 


Svar #3
13. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

Nej, det var det eneste vi fik udleverede på papiret . 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2011 af mathon

 

   udleverede på papiret    --->   udleveret på papiret


Svar #5
13. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

Takker for rettelsen og hjælpen. Jeg har skrevet en besked til dig, på din profil


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.