Kemi

HURTIG kemi, cis/trans, opløselighed mm.

14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der(hurtigst muligt) kan hjælpe med disse opgaver??

De handler om cis/tans isomeri, opløslighed i vand, reaktionshastighed og til sidst aktiverings energi.

opgaverne kan ses her:

http://www.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/7241433_l.jpg

og her:

http://www.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/7241435_l.jpg

håber virkelig der er nogen søde, hjælpsomme mennesker imellem :)

 

Mvh helene


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Du må selv prøve lidt. Hvordan kan der være E/Z (cis/trans) isomeri i forbindelserne A, B? 


Svar #2
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

jeg har ikke lavet andet end at prøve de sidste par dage.
Altså jeg ved godt hvad det betyder, kan bare ikke anvende det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Prøv først at se på ringenes sidegruppers struktur er der mulighed for cis/trans i selve sidegrupperne? (kig fx efter dobbeltbindinger).


Svar #4
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

jeg kan ikke se hvad du har skrevet


Svar #6
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

nej, det var også en fejl :)
jeg tror godt jeg kan den om cis/trans nu- tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Hva så med den om opløselighed?


Svar #8
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

Der kan jeg bare ikke huske, hvad opløselighed i vand afhænger af. og kan ikke finde det nogen steder


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Det handler om hvor hydrofobt/hydrofilt molekylet er (hydrofil, vandelskende og hydrofob er vand "forskrækket").

Et organisk molekyle bliver normalt mere hydrofilt af grupper indeholdende O og mere hydrofobt af grupper indeholdende CH, så hvilken ser så mest hydrofil ud af de 4 forbindelser?


Svar #10
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

er det så bare rækken bagfra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Ja molekylet bliver mere og mere hydrofilt undervejs i reaktionsvejen.


Svar #12
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

1000 tak, kan du hjælpe mig med de to sidste også?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Ja, C'eren er der flere måder at lave på. Den måde jeg synes er den nemmeste er ved at opsætte hastighedsudtrykket for en 1. ordens reaktion (med ln til begge sider):

ln(A)t=ln(A)0-k*t så isolerer du t (indsætter k, At og A0 (hvor At=1 og A0 =1-0,6=0,4))


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

En anden måde at lave den på er at regne t½=ln(2)/k

og så sige: (1/2)^x = 0,4. finde x og gange den på t½.


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

og du kan også bare indsætte i den almindelige ligning for 1. orden:

At=A0*e-k*t


Svar #16
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

øhm skriver det her:

solve(1=ln(1-0.6)-2.49*10^(−4)*t,t) og får et stort negativt tal, hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

du skal skrive ln(1) på venstre side af lighedstegnet (lig=0) 


Svar #18
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

så bliver det bare et lidt mindre negativt tal?

-3679,88


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Det er det rigtige tal men skal være positivt. giv mig lige 2 sec så kigger jeg udregningen igennem.


Svar #20
14. oktober 2011 af hihihihihiii (Slettet)

kan det være fordi i tabellen står der jo s^-1?


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.