Biologi

Enzymforsøg

12. november 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.. Vi har lavet dette forsøg også skal vi svare på spørgsmålene. Jeg vil gerne have hjælp til dette, for jeg har svært ved det.. Håber I kan hjælpe mig..  på forhånd tak :)

Forsøg med temperatur:
I det følgende arbejder I med 100 µL enzym og 5 ml af en 3,5 % H2O2-opløsning.
1. Køleskabskoldt (noter temperaturen)- enzymet tilsættes et reagensglas og opbevares ved temperaturen i 5 min. Kold H2O2-opløsning tilsættes og reaktionen noteres.
2. Stuetemperatur (noter temperaturen)–enzymet og H2O2-opløsningen blandes i et reagensglas og reaktionen noteres.
3. Omkring 50oC (noter temperaturen) – enzymet tilsættes et reagensglas og opbevares ved temperaturen i 5 min. Fjern reagensglasset fra varmen, tilsæt H2O2-opløsning og noter reaktionen.
4. Omkring 1000C – enzymet tilsættes et reagensglas og opbevares ved temperaturen i 5 min. Fjern reagensglasset fra varmen, tilsæt H2O2-opløsning og noter reaktionen.
5. forsøg med uorganisk katalysator (MnO2 - Mangandioxid) – 1 spatelspids MnO2 og H2O2-opløsningen blandes og reaktionen noteres.
6. forsøg med uorganisk katalysator (kogt) – 1 spatelspids MnO2 tilsættes et reagensglas og  opbevares ved temperaturen i 5 min. Fjern reagensglas fra varmen, tilsæt H2O2-opløsning og noter reaktionen.

Forsøg med temperatur:
1. Hvordan passer forsøg 1-3 med jeres viden om enzymatiske reaktioners temperaturafhængighed.
Enzymer virker ca. dobbelt så godt når temperaturen stiger. Enzymer denatures ved høje temperatur. (de går i stykker)

2. Hvorfor ser vi ingen reaktisøg 4?
Enzymet er der ikke. Dencturerer organiske katalysatorer enzymet dencturer ved 100º


3. Hvad fortæller forsøg 5-6 os om mangandioxids egenskaber som katalysator?
Uorganiske katalysator (MnO2) virker stadig efter 100º


4. Hvordan kan man genbruge mangandioxiden for at vise at denne katalysator ikke forbruges og ville samme metode være brugbar med katalase?

5. Hvilke fejlkilder er forbundet med dette forsøg?

 


Skriv et svar til: Enzymforsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.