Biologi

Follikel

21. marts 2012 af englen18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle derude,

Jeg sidder hermed og slås med en biologirapport om forplantning, og jeg er stødt ind i spørgsmålet:

"1) Beskriv ud fra præparatet, og din tegning heraf, hvordan en follikel ser ud, og hvordan folli-kelmodningen foregår. Find forskellige udviklingsstadier af follikler og tegn dem. Tegn og beskriv de forskellige celler i folliklen og forklar deres funktion."

I min biologibog står der kun, at æggene opbevares i væskefyldte hulrum, der altså kaldes follikler - altså er det ikke nok til at besvare spørgsmålet.

Nogen der kan hjælpe mig, med at forstå dette?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2012 af Dulugtergrimt

Man kan normalt, med fordel, søge på Google på dansk, tage den danske wikipedia-side og derefter klikke sig ind på den engelsksprogede om samme emne. Engelsksprogede artikler har det med at være bredere i sine forklaringer.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ovarian_follicle

Det er ikke heeelt godt, men det er umiddelbart nok til at besvare dit spørgsmål, uden at gå amok i alle mulige mere ligegyldige detaljer.


Svar #2
22. marts 2012 af englen18 (Slettet)

Jeg har søgt på Google samt wikipedia, hvis det er det, du hentyder til. Da jeg dog ikke forstår dette forklaret på dansk, jeg har det svært med at forstå den engelske version af det.

Havde håber på, at nogle kloge mennesker kunne forklare mig spørgsmålet, på en letforståelig måde - Hvilen jeg desværre ikke synes Wikipedia gør.


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. marts 2012 af Dulugtergrimt

Desværre er der ikke rigtig nogen letforståelig måde. Jeg har siddet og kigget lidt i min bog om væv, og beskrivelsen der er meget, meget dårlig, vil jeg sige. Jeg har endnu ikke haft om de pågældende follikeler, og kan derfor ikke sige så meget om det.


Skriv et svar til: Follikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.