Matematik

hej

09. juni 2012 af fati39 - Niveau: B-niveau

jeg har eksam på mandag og har brug for deres hjælp.

vi skulle beregne diffrential af f(x)=ln(2x^2)+4x

plz sige til mig hvordan i har regnet.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af ra1994gh (Slettet)

Det har noget at gøre med en indre og en ydre funktion. Den indre er 2x^2, mens den ydre er ln(x). Du har f(g(x)), og derfor diff. man på denne måde: f'(g(x))*g'(x), altså i dit tilfælde: 1/(2x^2)*4x. Og så har du også til sidst +4x som giver diff. +4. Så du slutter af med: 

(1/(2x^2)) *4x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2012 af SuneChr

Alternativt kunne man også benytte logaritmereglen

ln (2·x2)  =  ln 2 + 2·ln x

Så f hedder da også

f(x)  =  2·ln x + 4x + ln 2

Ved differentiation fås naturligvis det samme som # 1 .  Den kan i øvrigt forkortes.


Skriv et svar til: hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.