Matematik

hjælp til beregning af trekanter

04. maj kl. 14:46 af abekatten47 - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er ∠A=48°,AC=13 og BC=10. Der oplyses desuden at ∠B er stump

Der går en linje fra vinkel B og skær igennem AC der er nu en ny trekant BDC hvor arealet er 9 jeg skal regne DC men ender jo kun med at en vinkel og sidelænge jeg kan bruge, kan jo ikke at regne det andre ting ud i den nye trekant? 

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj kl. 15:09 af ringstedLC

Indsæt arealet i formel (41). Det er den vi kalder "en halv appelsin-formlen".

NB. Bliv i den samme tråd med alle underspørgsmål. Så ved vi hvad du har beregnet og du får et bedre overblik.


Svar #2
04. maj kl. 15:41 af abekatten47

skal jeg nok i fremtiden! tusind tak for hjælp


Skriv et svar til: hjælp til beregning af trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.