Matematik

hej

10. juni 2012 af fati39 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp

a) En funktion f er givet ved forskriften : f(x)=ln(x-1).

bestem forskriften for den omvendte funktion    f^-1

b) bestem koordinaterne til de punkter på grafen f(x)= 1/(x-1)

hvor grafen har tangent med hældning -1.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af Fourier (Slettet)

a) x=ln(y-1)<=>e^x +1 =y, altså en omvendt funktion.

b) Brug at -1=f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Vedhæftet fil:1 hej.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

y = ln(x-1).........................byt x og y

x = ln(y-1)

e^x = e^(ln(y-1)) = y-1

y = e^x + 1
------------------
y = 1 / (x-1) = (x-1)^-1

y' = -1 * (x-1)^-2 * 1 = -1 / (x-1)^2 sættes = -1

-1 = (x-1)^2

x^2 - 2x +2 = 0

x = 0 og 2

En anden gang så find en lidt mere dækkende overskrift, således at andre kan finde din opgave,

hvis de har brug for det  ;-)

Vedhæftet fil:1 hej.PNG

Svar #4
10. juni 2012 af fati39

mange gange tak for dine hjæip.

jeg havede ikke mere informere end det som jeg har skrivet ellers skrivet jeg det.

 jeg vil sige engange til tak

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

;-)


Skriv et svar til: hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.