Der er lige nu 973 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

LaTeX

Section

05. juli 2012 af 
 - Niveau: A-niveau

Når jeg i memoir klassen laver sections starter kapitlerne ved 0.1 men jeg vil gerne starte med 1, hvordan gør jeg det.

VH

Studieportalen.dk anbefaler:
Engelsk
Hentet af 32
Engelsk
Hentet af 389
Engelsk
Hentet af 167
Engelsk
Hentet af 165
Engelsk
Hentet af 278
Engelsk
Hentet af 75
Engelsk
Hentet af 100
Engelsk
Hentet af 1184



Brugbart svar (1)
05. juli 2012 af 

Du bruger \chapter i stedet, det er lidt modstridende, men memoir er en erstatning for book og har altså \chapter som øverste niveau.

Overvej evt klasse option 'article'

 



05. juli 2012 af 

Jeg tror jeg har løst det, men nu sker der noget andet. 

Min kode ser således ud:

 

 

\documentclass[a4paper,chapter]{memoir}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[danish]{babel}
\renewcommand{\danishhyphenmins}{22} % bedre orddeling
\usepackage{amsmath, amssymb, bm, mathtools}
\usepackage[danish=quotes]{csquotes}
\begin{document}
\tableofcontents
\chapter{Newtons temperaturlov}
Normalt når vi løser en ligning er mængden af løsninger et tal. Når vi løser en differentialligning er løsningen de funktioner der gør differentialligningen sand.
\enquote{Hvad var det \enquote{han}
sagde?}
Hvor skal du `hen'
\begin{normalsize}
Vil du med?
\begin{scriptsize}
Hvad skal vi?
\begin{normalsize}
`hjem'
\texttt{Jeg er supermand.}
\textit{Jeg er supermand.}
Noget almindelig tekst \emph{fremhævet} og mere tekst. så kommer der noget i \textit{kursiv og her \emph{fremhæver}vi igen.}
\begin{center}
mon vi kommer til fest
\end{center}
\end{normalsize}
\end{scriptsize}
\end{normalsize}
a-b
a--b
a---b
$a-b$
vil du med hen i\textasciitilde i svømmehallen \'{e}
\begin{equation}
\frac{dx}{dy}=\frac{3}{4}y-6
\end{equation}
\section{Casregner}
\subsection*{Løsningskurver}
En label: \label{reftst} lige her vil referere til det seneste. Her er det >>\ref{reftst}>>(afsnittet) på side\pageref{reftst} ( i.e denne side)
Hvis man bare manuekt skifter linie
\begin{quotation}
KAlkulus er min nye ynglingsbog, og den skal med til Mallorca.
\end{quotation}
i kildekoden sker der ikke noget i
det resultat man får ud.
\section{912}
Ansøgningsfrist slut
\section{720}
Klokken 12
\begin{equation}
\frac{2}{3}
\end{equation}
$\backslash$
$\#$
\newpage
Nu er der snart sommerferie og vi skal \begin{itemize}
\item ud at bade
\begin{itemize}
\item nullermænd
\end{itemize}
\item spise lææker mad
\item læse Kalkulus
\end{itemize}
Nu skal jeg snart prøve at lave noget matematik men først skal jeg se hvad som sker på næste side. Der kan ske følgende \begin{enumerate}
\item Det bliver superflot
\item Det bliver fuld pris
\item Jeg begynder at græde.
 
 
\end{enumerate}
\end{document}
 
 
og jeg har vedhæftet det dokument der kommer ud af det.
 
På side 4 står overskrift samt sidetal i toppen af siden????
 
Og så lige skal jeg ud og "afkode" i terminal hvar gang jeg vil se hvad jeg har lavet eller er der en genvej i Texmaker?
 
VH
Vedhæftet fil: eks1.pdf


Brugbart svar (1)
05. juli 2012 af 

Der burde være en knap i bunden så du kan se log-filen

Det er meget normalt med den tekst i sidehovedet. Slå det fra med

\pagestyle{plain}

i din preamble.

Erstat

\tableofcontents

med

\tableofcontents*

så er indholdsfortegnelsen ikke et punkt i indholdsfortegnelsen

Hvad er det lige du laver med de normalsize og lignende environments?



05. juli 2012 af 

Tak for hjælpen.

Normalsize var kun for at prøve om det virkede:-)

Kan de passe at \chapter giver start på ny side ved hvert nyt kapitel? og hvorfor har side 2 ikke et sidetal?

Jeg har forsøgt at binde >>i svømmehallen<< sammen men får bare et tegn?

Har i texteditor skrevet:

 

 

\documentclass[a4paper,chapter]{memoir}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[danish]{babel}
\renewcommand{\danishhyphenmins}{22} % bedre orddeling
\usepackage{amsmath, amssymb, bm, mathtools}
\usepackage[danish=quotes]{csquotes}
\pagestyle{plain}
\begin{document}
\tableofcontents*
\chapter{Newtons temperaturlov}
Normalt når vi løser en ligning er mængden af løsninger et tal. Når vi løser en differentialligning er løsningen de funktioner der gør differentialligningen sand.
vil du med hen i˜ svømmehallen \'{e}
\begin{equation}
\frac{dx}{dy}=\frac{3}{4}y-6
\end{equation}
\chapter{Casregner}
\begin{equation}
\sum_{n=1}^\infty
\frac{1}{n^2}=\frac{\pi^2}{6}
\end{equation}
\section*{Løsningskurver}
\begin{quotation}
KAlkulus er min nye ynglingsbog, og den skal med til Mallorca.
\end{quotation}
\chapter{912}
\chapter{720}
\begin{equation}
\frac{2}{3}
\end{equation}
Nu er der snart sommerferie og vi skal \begin{itemize}
\item ud at bade
\begin{itemize}
\item nullermænd
\end{itemize}
\item spise lææker mad
\item læse Kalkulus
\end{itemize}
Nu skal jeg snart prøve at lave noget matematik men først skal jeg se hvad som sker på næste side. Der kan ske følgende \begin{enumerate}
\item Det bliver superflot
\item Det bliver fuld pris
\item Jeg begynder at græde.
\end{enumerate}
\end{document}
 
 
og får vedlagte dokument
Vedhæftet fil: eks1.pdf


Brugbart svar (1)
06. juli 2012 af 

Hvorfor skriver du 'chapter' som klasse option?

Normalt starter kapitler altid på en ny højreside (ulige). Dette kan efterlade tomme sider som memoir ikke nummererer, for det er det de fleste ønsker.

Man kan få kapitler til at starte på næste side ved at anvende klasseoption 'openany'

Til afleveringsopgaver og lignende vil jeg dog anvende klasse option 'article' så opfører den sig lidt anderledes

 



06. juli 2012 af 

Har ikke lige helt styr på hvor jeg skal skrive de forskellige ting.

Det hjalp med 'openany' .

 

Tusind tak for hjælpen.



Brugbart svar (1)
06. juli 2012 af 

smid ',article' ind efter openany (husk kommaet)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.