Kemi

Kemisk ligevægt

04. september 2012 af nice12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg er i gang med nogle kemi opgaver.. Indtil videre er det gået rigtigt godt , lige denne opgave kan jeg ikke komme videre med! Håber nogen kan hjlæpe :) 
"0,40 mol CO2 findes i en lukket beholder med voluminet 95 L. Beholderen opvarmes til 2640 C, hvorved følgende ligevægt indstiller sig:
2CO2(g)(pile i hver retning) 2 CO(g) + O2
Ved ligevægt er 21% af CO2-mængden spaltet.
a) Beregn stofmængden af O2 i beholderen ved ligevægt:
b) Beregn ligevægtskonstanten Kc..  (Jeg kender ikke ingen af konce af koncentrationerne)
 


Svar #1
04. september 2012 af nice12 (Slettet)

Any one?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af mathon

a)

       antal mol                            2 CO2 (g)   <--->   2 CO (g)  +  O2 (g)
       før ligevægt                          0,400                      0               0
       i ligevægt                             0,316                  0,084         0,042 

b)

       molære koncentrationer     
                                              0,003326             0,000884    1,955·10-7

 

             ligevægtsbrøk
                                               [CO (g]2 • [O2 (g] / [CO2 (g]2 = Kc

                                               (0,000884 M)2 • (1,955·10-7 M) / (0,003326 M)2 = Kc

                                                                                                9,76·10-10 M = Kc


                                       

                                 
 

 


Svar #3
04. september 2012 af nice12 (Slettet)

 

a)

       antal mol                            2 CO2 (g)   <--->   2 CO (g)  +  O2 (g)
       før ligevægt                          0,400                      0               0
       i ligevægt                             0,316                  0,084         0,042

Hvordan kom du frem til 0,42?

b) 

molære koncentrationer    
                                              0,003326             0,000884    1,955·10-7

Hvordan kom du frem til disse tal?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2012 af mathon


                                  stofmængdeforhold       CO2   CO     O2
                                                                           2        2       1
                                                       eller
                                                                           1        1    (1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2012 af mathon

 

molære koncentrationer
                                         {
0.316 mol,0.084 mol,0.042 mol}/(95 L)
 


Svar #6
04. september 2012 af nice12 (Slettet)

Okay nu er jeg med. Tak for hjælpen :) 


Svar #7
10. september 2012 af nice12 (Slettet)

Hej igen. Jeg har undret mig over noget.

Hvordan får du 1,955·10-7? Når jeg dividere 0,042 med 95 L får jeg 0,000442?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2012 af mathon

det har du god grund til

aflæse/skrivefejl

                                      (0.042 mol} / (95 L) = 4.42105·10-4 M


Svar #9
10. september 2012 af nice12 (Slettet)

Hehe, Det er helt iorden :) 
Skal jeg indsætte det ind ligevægtsloven som overstående(4.42105·10-4 M) eller som førnævnte(0,000442 M)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2012 af mathon

ligevægtsbrøk
                                               [CO (g]2 • [O2 (g] / [CO2 (g]2 = Kc

                                               (0,000884 M)2 • (0,000442 M ) / (0,003326 M)2 = Kc

                                                                                                9,76·10-10 M = 3,12·10-5 M


Svar #11
10. september 2012 af nice12 (Slettet)

Okay, endnu gang, mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.