Matematik

hej

15. oktober 2012 af fati39 - Niveau: A-niveau

bestemt integralet givet ved

cos^2(x)+1)*sin(x)dx.

Jeg vil bede I at forklar mig hvordan man løser såden opgave.

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af nielsenHTX

går ud fra du mener

∫(cos^2(x)+1)*sin(x)dx 

gang ind og del det op i led og lav så substitution med u=cos(x) , du=-sin(x)du


Svar #2
15. oktober 2012 af fati39

Tak, men undskyld jeg kan stadig ikke forstå hvad du mener. Kan du måske uddybe det lidt bedere. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Vedhaeftet er et forsoeg paa at loese integralet. Haaber, du kan bruge det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

∫ (cos2(x) + 1)·sin(x) dx = ∫ cos2(x)·sin(x) dx + ∫ sin(x) dx

                                         = ∫ cos2(x) d(-cos(x))   - cos(x)

                                         = -cos3(x)/3 - cos(x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2012 af nielsenHTX

#2

∫(cos^2(x)+1)*sin(x)dx =∫(cos^2(x)*sin(x)+sin(x)dx

                                    =∫(cos^2(x)sin(x)dx+∫sin(x)dx

det sidste integral kender du. så mangler du at beregne ∫(cos^2(x)sin(x)dx og det gøres ved at lave substitution med u=cos(x) , du=-sin(x)du  

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

#3

Undskyld. Her er det.

Vedhæftet fil:Ubestemt integrale.gif

Skriv et svar til: hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.