Biologi

OSMOSE

04. november 2012 af emmer24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder lige nu med en biologi opgave om osmose. Har lidt svært ved at besvare de to sidste diskussions spørgsmål i opgaven, der lyder sådan her:

 

1) Hvorfor skal gærceller der bruges til bioteknologisk produktion, have en ganske bestemt saltkoncentration i deres næringsmedium, dvs. den væske de dyrkes i?

2) Hvorfor er salt- eller sukker-syltning effektive konserveringsmetoder?

 

Håber I kan hjælpe mig lidt på vej!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af 09a (Slettet)

2) 
Fra lav osmolaritet til højosmolaritet. 


Fx med marmelade: Hvis man har 50 % sukker og 50% frugt vil baktierer ikke kunne overleve. Der er vand i baktierer, og vandet vil blive suget ud af baktierene via osmose, fordi der “mangler” vand I den høje koncentration af sukker og frugt, og dermed vil vandet jo gerne gå fra den lave osmolaritet til den høje osmolaritet 

 


Skriv et svar til: OSMOSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.