Fransk

Hurtigt spørgsmål ?!

20. november 2012 af w23 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Ils prennent une décision, les gars se ont concentré leur attention sur la musique.

Er den understregede del korrekt? Eller skal der kun være ont eller kun se?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af french doctor

Hej

>Ils prennent une décision, les gars se ont concentré leur attention sur la musique.

Verbet hedder i at-form "se concentrer" - det er altså et refleksivt verbum svarende til "at koncentrere sig".

Og refleksive verber bøjes i Passé Composé med ETRE som hjælpeverbum.

Du har brugt "ont", som derimod er AVOIR.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
21. november 2012 af w23 (Slettet)

Skal jeg skrive: Ils prennent une décision, les gars sont concentré leur attention sur la musique?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2012 af french doctor

Hej

Hvis det er datid, kan sætningen hedde:

Ils prennent une décision, les gars se sont concentrés sur la musique.

Eller:

Ils prennent une décision, les gars ont concentré leur attention sur la musique.

Men er det korrekt, at du skriver første del i nutid og næste i datid?

De tager [nutid] en beslutning, drenene har koncentreret [datid] sig om musikken.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #4
23. november 2012 af w23 (Slettet)

Hej

Det ved jeg ikke...... Men hvad syntes jeg skal skrive? For jeg vil gerne have "leur attention" med


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2012 af french doctor

Hej

Det lidt frække svar er: Jeg synes, du skal skrive det, du gerne vil udtrykke :-)

Det er lidt svært ud fra sammenhængen at afgøre, hvad der vil være mest passende.

Sætningen med 'leur' kunne lyde:

Ils prennent une décision, les gars ont concentré leur attention sur la musique.

Blot er det svært helt at blive klog på, hvorfor du snakker om drengenes interesse for musik i datid?

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #6
23. november 2012 af w23 (Slettet)

Jeg skriver om et band og vil egentlig bare gerne sig: " De tager en beslutning, fyrene vil kun fukusere have deres opmærksomhed  på musiken." Det har en samhæng med deres fortid, hvis du forstå? 

Men tusind tak for hjælpen og din tid!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. november 2012 af french doctor

Hej

Ok, i så fald skal du jo ikke bruge datid (ont concentré = passé composé = før nutid = har koncentreret sig om).

Helt som på dansk kan du bruge verbet "at ville" til at beskrive det fremtidige: De vil koncentrere sig.

Brug altså verbet vouloir og bøj det i forhold til, at der er flere drenge = flertal.

Sincèrement

Thomas

 

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #8
25. november 2012 af w23 (Slettet)

ils prennent une désicion, les gars vont concentré leur attention sur la musique?


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. november 2012 af french doctor

Hej

Næsten:

Ils prennent une désicion, les gars vont concentré [veulent concentrer = vil koncentrere sig omkring] leur attention sur la musique?

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.