Matematik

Hjælpp... Lost

02. februar 2013 af nonoo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej .. Jeg har brugt ca en time for at løse dette opgave - men jeg er totalt lost...

 

I Knuthenborg Park & Safari er der 6 sibiriske
tigre, en han og fem hunner. De lever i Tigerskoven,
der er et lukket område på 3 ha.
I naturen hersker en hantiger over et område
på 40 - 100 km2 og parrer sig med et antal
hunner, der hver har et område på cirka 20
km2. En hantigers område kan godt omfatte
flere huntigres områder.

Vidste du, at
sig medVidste du, at
• en hantiger parrer sig med op til 5 hunner
• Lollands areal er 1241 km2 op til 5

hu1 ha = 10 000 m2
 

 

4.1 Hvor mange m2 er der pr. tiger i Tigerskoven?
4.2 Hvor stort et areal vil tigrene i Knuthenborg Park & Safari
som minimum kræve i naturen?
4.3 Hvor mange voksne tigre ville maksimalt kunne leve på et
areal svarende til Lollands under naturlige forhold?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
02. februar 2013 af nonoo (Slettet)

Jo det er så

1. 1241/12 ?

2. 20*5?

3. den forstår jeg ikke

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Man skal benytte Tigerskovens areal. Der er tale om 6 tigre. Læs opgavens tekst igennem først.

2. Ja.

3. Det mindste område, som 6 tigre (1 han + 5 hunner) vil have rådighed over i naturen er 100km2 . Beregn, hvor mange celler af den størrelse, der er i Lollands areal, og gang dette antal med 6.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

3. Måske kan det skærpes lidt, da man kan have 3 tigre (1 han + 2 hunner) gående på 40km2. Så dividerer man Lollands areal med 40km2 og ganger dette antal med 3.


Svar #5
02. februar 2013 af nonoo (Slettet)

Opg 5 i dette sæt... er disse opgaver beregnet korrekt?

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Uddannelser-til-voksne/Overblik-over-voksenuddannelser/Almen-voksenuddannelse/Proever-og-eksamen-avu/Centralt-stillede-skriftlige-proever-i-avu/Matematik-niveau-D-avu/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/Laaste%20mapper/PDF09/AVU/Eksamensopgaver/Matematik/090513_mat1_opgave_maj09.ashx


     
5.1.

2,9+3,4+5,1+5,8+6,6+7,9+9,1+13,5+16,5     70,80
    
70,8/74  0,9568 kg pr.dag 

 

5.3

 y=a*x  y=0,9568*x
a= 0,9568kg pr.dag  
x= antal dage   
   

5.4

 20=0,9568*x  
x=20/0,9568  
X= 21 
   
74+21  95 dage

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælpp... Lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.