Studievejledning

HHX eller STX?

05. februar 2013 af sarah1996 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej!

 

Om cirka en måned skal jeg have valgt mine gymnasiumprioriteter på optagelse.dk. Jeg er stadigvæk meget i tvivl om, hvad jeg skal vælge stx eller hhx.

Jeg vil derfor høre, om hhx udelukker nogle muligheder af videregående uddanelser? Jeg har nemlig ingen idé om, hvad jeg vi efter gymnasiet, så jeg vil gerne have så mange muligheder åbne som muligt. 

 

Håber I vil svare på mit spørgsmål!

 

Mvh. Sarah


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2013 af Ayurveda (Slettet)

Det er begge gymnasielle uddannelser, så de er adgangsgivende til de fleste videregående uddannelser og er lige meget "værd". Dog findes der specifikke adgangskrav på mange uddannelser, som kræver, at man har taget specifikke fag. Derfor påvirkes ens videreuddannelsesmuligheder ofte af, hvilke fag/linje man har taget under uddannelsen - i hvert fald hvis man ønsker en universitetsuddannelse - så derfor kan man være opmærksom på at sammensætte fagene, så de passer :)

Ser man bort fra universitetet og fx kigger på professionsbacheloruddannelserne (socialrådgiver, lærer, pædagog, sygeplejerske mv.) er der ofte ikke specifikke adgangskrav udover en gymnasiel uddannelse, så der er der masser af muligheder ligegyldigt hvilken gymnasiel uddannelse man tager.

Jeg håber det kunne hjælpe dig lidt, selvom det ikke var alverden :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2013 af mathon

 

I denne måned kan du jo spørge dig selv: "Hvordan forestiller jeg mig selv og mine interesser om 3 år?"
Det er der ikke - her og nu - noget éntydigt og let svar på.
Men der er 30 dage at stille det i og ingen andre til at skønne bedre herom end dig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2013 af Ayurveda (Slettet)

Lige en tilføjelse til mit svar i #1: STX er det almene gymnasium og er generelt kendt for at have et meget bredt udbud af fag, mens HHX har mere fokus på virksomheds- og samfundsøkonomi og handelsorieterede emner - men selvfølgelig kan man "tone" dem, så de passer bedst til en. Du kan se en oversigt over fagene på de forskellige gymnasielle uddannelser her.


Svar #4
05. februar 2013 af sarah1996 (Slettet)

Tak for svarene!

Men hvad nu hvis jeg gerne vil læse videre inden for ernæring og sundhed bagefter, er det så muligt, hvis jeg tager en hhx?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. februar 2013 af Ayurveda (Slettet)

Er det en speciel uddannelse indenfor dette område, du tænker på? Der findes jo en professionsbachelor, der hedder ernæring og sundhed, og der kan du komme ind med en gymnasiel uddannelse - og altså dermed også en hhx.

Der er dog disse specifikke adgangskrav: Engelsk C og kemi C eller bioteknologi A samt enten matematik C, biologi C eller samfundsfag C. Alle fag skal være bestået.

Men ellers findes der jo et hav af uddannelser indenfor både ernæring og sundhed - både kandidatuddannelser som human ernæring og klinisk ernæring, som professionsbacheloren i ernæring og sundhed faktisk giver adgang til, men også andre uddannelser der indeholder begge dele.

Hvis det er, så kan jeg anbefale eVejledning, som er studievejledning på nettet. Jeg synes de er rigtig kompetente :)


Svar #6
05. februar 2013 af sarah1996 (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2013 af Josefine4

Jeg har selv været rigtig i tvivl, og det eneste rigtige at gøre - ved jeg fra mig selv -  er at følge din mavefornemmelse, og vælge efter, hvor du selv kan se dig bedst. Jeg valgte også udfra, hvor jeg selv tror, at jeg kan få det højeste snit, da det jo har ret stor betydning for din fremtid. Jeg har valgt ikke at have mit muligvis fremtidsjob have nogen indflydelse, da jeg ved, at dette kan jeg nå at ændre 100 gange.

 

Håber du vælger den rigtige løsning for dig. Held og lykke!


Skriv et svar til: HHX eller STX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.