Studievejledning

Optagelsesprøve (HHX)

27. februar 2013 af martindyne (Slettet)

Jeg vil høre hvordan en optagelsesprøve til HHX, kommer til at foregå. Indtil videre ved jeg, at jeg SKAL op til matematik og dansk. Prøverne tilsammen varer 1 time og 30 minutter, andet ved jeg egenligt ikke.

- Hvad skal man lave i de to fag?
- Hvor mange fejl må man have?
- Er det svære eller lette opgaver?
- Andet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2013 af Hebi

Du skal formentlig også op i Engelsk, alt andet ville ihvertfald være underligt.. på nogle HHX-gym skal du også op i týsk. jeg har selv taget optagelsesprøven.

I dansk får du udeveret et tekstuddrag fra en novelle/roman som du skal læse, hvorefter du muntligt skal tale med 1-2 dansk lærere om den. Der bliver lagt vægt på din evne til at formulere dig, din forståelse for teksten, metaforer, symboler, osv.

I engelsk får du en engelsk tekst, som du skal læse og forstå, hvorefter du skal tale om teksten (på engelsk) med 1-2 engelsk lærere. Du vil ligeledes få spørgsmål som relaterer sig til selve emnet.

i matematik gennemgår du muntligt sammen med en matematiklærer en række mini-matematik opgaver, heriblandt grundlæggende førstegradsligninger, brøker, osv.

Håber det hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af Evasw (Slettet)

Jeg skal også til optagelsesprøve på HHX, så vil gerne lige høre ad, hvordan det gik og hvad det var for nogle opgaver. Skal man have 02 for at bestå? :)


Skriv et svar til: Optagelsesprøve (HHX)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.