Studievejledning

Jobmuligheder med HHX?!

17. marts 2013 af Magneh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle.. Jeg regner stærkt med at tage HHX efter 9, dog jeg vil gerne vide om det kun er kontor arbejde eller hvad det helt går præcist ud på? Jeg vil helst ikke side på et kontor hele dagen. Regner med at blive sælger og rejse lidt omkring :) Eller evt. Advokat


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af MaibritG

Nej, det er vist primært HG, der involverer kontor- og butiksarbejde. HHX er en handelsskoleeksamen, som giver adgang til de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser, f.eks. jura-studiet på universitetet. Naturligvis giver HHX også adgang til diverse elev-stillinger.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af Peterx95 (Slettet)

HHX giver dig et enormt udvalg af jobmuligheder og begrænser dig ikke særlig meget, relativt til f.eks. HG.

Dog kan du ikke rigtig bruge en HHX til noget uden en vidergående uddannelse bagefter. Hvis du vil være sælger eller advokat så er HHX det rette valg.


Svar #3
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Perfekte svar! Dog jeg overvejer også evt STX.. Giver de de samme muligheder som HHX?

Som sælger tænkte jeg mig at arbejde for f.eks. IBM, HP, DELL eller noget i den stil da jeg elsker IT og den moderne verden. Desuden kan jeg også godt lide at arbjede i ud landet osv, istedet for at sidde på et kontor hele dagen :)

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2013 af MaibritG

STX'erne har ikke mulighed for at tage elevpladserne, da der ofte søges en HHX med erfaring inden for handelsområdet. Men STX'ere kan også læse HA (erhvervsøkokonomi), markedsføringsøkonom osv., så længe, at de specifikke adgangskrav er opfyldt.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #5
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Hvilken uddannelse ville være bedst at tage hvis jeg nu ville være sælger / advokat med en god løn :))

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2013 af MaibritG

Sålænge de specifikke adgangskrav til studiet er opfyldt, er det i bund og grund ligegyldigt om man vælger HF, HHX, HTX, STX eller IB. Evt. vælg den ungdomsuddannelse, der potentielt kan give dig det bedste gennemsnit.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #7
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Hvor kan jeg se de krav henne?


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. marts 2013 af MaibritG

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #9
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Hmmmm.. Kan kun se adgangskrav til Jura, kunne du hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. marts 2013 af MaibritG

Specifikke adgangskrav for jura:
Dansk A, engelsk B samt enten historie B, idehistorie B, samfundsfag B eller samtidshistorie B. Alle fag skal være bestået.

Ligeledes er der naturligvis også et adgangskrav ift. gennemsnit:

Standby betyder at du ønsker en plads på studiet, hvis der er én, der falder fra.

Ang. sælger:
Der er ikke en direkte uddannelse til sælger, men ofte kan det være folk med en erhvervsøkonomisk eller en marketingsmæssig baggrund.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. marts 2013 af Peterx95 (Slettet)

Som en anden tidligere nævner så er der ikke nogen direkte uddannelse til sælger.

Med det sagt så giver HHX dig nogle fordele når du kommer ind på de vidergående udannelser, relativt til folk fra f.eks. STX.

Hvis jeg var dig ville jeg helt klart tage HHX, som jeg selv er enormt glad for at jeg valgte.


Svar #12
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Igen perfekte svar og det skal i have tak for :)

Min kammerat går på HHX i Ishøj og han vil også være noget med sælger at gøre, han siger at HHX ikke giver dig så meget at lære som sægler, men mere at styre en virksomhed og politik. Jeg overvejer meget STX da min anden kammerat siger det er det fedeste! Der vil jeg så tager Idræts linjen.

Jeg priotere Matematik og Engelsk på A da jeg elsker de fag, men jeg elsker også Idræt en hel del! Jeg har for sjov søgt nogle jobs som sælger på Jobindex.dk kravene er slet ikke så store som jeg forventede og lønnen ligger på omkring 30-50.000 om måneden, hvilket er meget end nok for mig :)

Så lad os nu sige jeg tager STX hvor jeg læser HA og jeg skal videre, kan jeg så direkte få et arbejde?

Hvad med HTX? ( Igen fortrækker et job med IT )


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. marts 2013 af MaibritG

Jeg har selv en HTX-baggrund og læser humaniora-faget designkultur og økonomi, hvor jeg har fag fra HA. Jeg har ikke haft de store problemer med de erhvervsøkonomiske fag - og jeg havde teknisk matematik på B-niveau på HTX. Faktisk kan man jo også blive (teknisk) sælger som ingeniør.

Du spørger om følgende: Så lad os nu sige jeg tager STX hvor jeg læser HA og jeg skal videre, kan jeg så direkte få et arbejde?

- Det er faktisk ret ligegyldig om du har en STX-baggrund eller HHX, HTX osv. når du har titlen cand.merc. Det er den sidste titel og evt. dit eksamenbevis derfra, der er interessant for en virksomhed. Om du kan få arbejde direkte afhænger af så mange faktorer, at jeg nok vil vove den påstand, at ingen på Studieportalen kan give et konkret svar på det.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #14
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Nu kommer 1 million spørgsmålet:

 

Hvilken uddannelse ville være bedst for mig hvis jeg skal være sælger med min 30k i løn. Hvor der indgår 2 af følgende: Engelsk, Matematik, Idræt og IT - Computer?

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. marts 2013 af MaibritG

Det handler faktisk slet ikke om valg af gymnasiefag. De er faktisk slet ikke særlig relevante når du har en videregående uddannelse. Igen, vælg den ungdomsuddannelse, der potentielt giver dig det bedste gennemsnit og den ungdomsuddannelse, der faktisk giver direkte adgang til dit ønskede studie.

Ang. hvilke videregående uddannelser, der kan give et sælgerjob: http://www.ug.dk/job/salgindkoebmarkedsfoering/salgindkoebsarb/saelger.aspx. Iøvrigt tror jeg du skal passe godt på med at forvente alt for meget i løn som nyuddannet og uden erfaring. Udlandsrejser og lignende er frynsegoder, men ikke noget du skal forvente som nyuddannet. Der handler det vist mere om at få nogle praktiske kompetencer tilføjet ens CV, som så potentielt kan give et "sjovere" job.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #16
18. marts 2013 af Magneh (Slettet)

Tusind tak Maibrit, indtild videre satser jeg på Handelsøkonom eller Markedsføringsøkonom med en STX uddannelse.

 

Jeg takker mange gange til jer begge

 

Mvh :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
18. marts 2013 af MaibritG

Velbekomme.
Og husk, at du jo med en markedsføringsøkonom kan læse en HA på 1 1/2 år (mener jeg), og derefter læse cand.merc.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #18
20. marts 2013 af Hebi

Hvad angår trådstarters (Magnehs) spørgsmål i overskriften, så er der endnu ikke givet et konkret svar på netop dette, så det vil jeg lige tillade mig.

HHX kan, såfremt du ikke ønsker at tage en videregående uddannelse, bruges til en lang række ting. Generelt er HHX'ere langt bedre stillet end STX'ere når det kommer til elevstillinger. Det er en general misforståelse (ihvertfald i forhold til jobmuligheder alene), at det er LIGEMEGET om du tager STX, HTX eller HHX.

HHX giver adgang til b.la: Revisortrainee, salgselev, kontorelev, leder-trainee (i butiksbranchen), økonomielev, marketingselev, indkøbsassistent-trainee og lign. stillinger. Alle de nævnte stillinger/elev uddannelser er eksklusivt forbeholdt til HHX'ere og kan ikke besættes af STX'ere, medmindre disse tager et HG forløb suppleret med deres eksamen. Ovennævnte elev-uddannelser kan resultere i nogle udemærkede lønninger, hvor du har god mulighed for at arbejde dig op, hvis du efter endt HHX, ikke skulle have lyst til, at sidde på skolebænken længere.

Hvis du derimod vil tage en videregående uddannelse på en anden uddannelsesinstution, f.eks. erhvervsakedemi, professionsbachelor, universitetet, så er det (med få undtagelser) som alle de andre angiver, ret så irrelevant om du tager HHX eller STX.

Hvad angår advokat, så kræver jobbet at du læser jura i 5 år på universitetet, og derefter arbejder 3 år som advokatfuldmægtig før du kan tage advokateksamen og opnå din bestalling og blive advokat. Jeg læser selv jura, så hvis du har spørgsmål til uddannelsen, er du mere end velkommen til at spørge løs.


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. april 2014 af PeterJobekspert (Slettet)

HHX giver adgang til alt lige fra elevjob til videregående uddannelser, så det er en meget brugbar uddannelse.

Du kan se eksempler på job, hvor der efterspørges HHX'ere her: http://www.jobindex.dk/cgi/jobsearch.cgi?q=hhx (dags dato, 3. april 2014, 255 forskellige job!)


Skriv et svar til: Jobmuligheder med HHX?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.