Biologi

Det specifikke og uspecifikke forsvar

25. marts 2013 af jonasgmail (Slettet) - Niveau: B-niveau

Under det uspecifikke forsvar i min biologibog ses bl.a. en figur af T-dræbercellen og T-hjælpecellen, der genkender antigenet på henholdsvis en virusinficeret celle og en makrofag.
Herefter kan jeg, lidt forvirrende, læse, at det specifikke immunforsvar består af T- og B lymfocytterne. På en tilhørende figur kan jeg se, at det specifikke forsvar sættes igang af førnævnte proces (makrofag fagocyterer, udstiller via MHC II, T-hjælpecelle opdager, deler sig, osv...)
Spørgsmålet er så, om det specifikke forsvar er en automatisk forlængelse af det uspecifikke forsvar, idet makrofagerne altid udstiller det fagocyterede virus' antigen? Eller er det kun nogle gange at makrofagen udstiller antigenet - og på den måde sætter gang i det specifikke forsvar?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af wang3011 (Slettet)

I det specifikke immuneforsvar er der T-lymphocyter ( Thelperceller og T dræber celler) og B-lymphocyter. De skal aktiveres af en antigen-presenterene celle (APC) som er en del af det uspeciffikke immunforsvar. En APC kan både være en denrit celle eller en makrofag. APC viser antigen fra bakterien/virus på dens MHC I eller II til T cellerne. Thjælper celler aktivere så T dræber cellerne eller B-cellerne. Antaget om det er en intracellular eller ekstracellular pathogen. B-celler kan vidst også aktiveres uden om det uspeciffikke immune forsvar. 

Skriv hvis du har flere spørgsmål :) 


Skriv et svar til: Det specifikke og uspecifikke forsvar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.