Matematik

Integration

25. april 2013 af ChemistryIsKey - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Har prøvet i laaang tid at integrere funktionen

     f(x) = √(x5),

Har prøvet med integration ved substitution, hvor jeg har kaldt   t = √x  , men kan simpelthen ikke få det til at passe. Håber i kan hjælpe.

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

f(x) = x5/2

og benyt så den kendte formel for at integrere xn .


Svar #2
25. april 2013 af ChemistryIsKey

Okay, så man siger

     ∫ x5/2  =  (x5/2 + 2/2) / (5/2 + 2/2) = x7/2 / (7 / 2) = 2√(x7) / 7

Eller? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Husk også den arbitrære integrationskonstant k.


Svar #4
25. april 2013 af ChemistryIsKey

Super tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.