Almen studieforberedelse (AT)

Metoderne til AT

03. juni 2013 af hestepigen1234 (Slettet)

Hej. 

Jeg skal til eksamen i AT om en uge, men er kommet i tvivl om jeg har forstået metoderne tilknyttet mine fag korret. Jeg har valgt fagene biologi og religion til at belyse emnet fosterdiagnostik, men er nu kommet i tvivl om metoderne til besvarelse af følgende problemtstillinger: Hvad er fosterdiagnostik og etiske grundholdninger. Den første har jeg læst på sundhedsstyrrelsen en definition på fosterdiagnostik, er det så argumentationsanalyse jeg har  brugt? Da jeg jo ikke har fortolket, men nærmest kun genfortalt hvad de siger? Til det andetspørgsmål har jeg også igen læst definitionen på de forskellige grundholdninger i en bog, hvilke metoder er det? 

På forhånd mange tak for hjælpen. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af RavnMaja (Slettet)

Hvis du bare har gengivet, hvad der er blevet sagt, ville jeg ikke sige det var en argumentationsanalyse, da man der graver ned i teksten og finder holdninger osv. Men hvis du nu også bedømmer deres menneskesyn kan man vel sige du har lavet en indholds- og begrebsanalyse :) 

Kender desværre ikke så meget til metoder i biologi, men det kræver oftest at der har været foretaget en form for forsøg. 


Svar #2
04. juni 2013 af hestepigen1234 (Slettet)

Ja okay, det kunne jeg selvfølgelig gøre. Men religion hører vel ind under humaniora, så kan man ikke bare sige at man har brugt kildekritik, for eftervise at kilden er troværdig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2013 af RavnMaja (Slettet)

Det ved jeg ikke - nu kiggede jeg i AT-håndbogen og der står ikke noget om at kildekritik er andet end en metode indenfor historie.


Svar #4
05. juni 2013 af hestepigen1234 (Slettet)

Altså det står der i min AT-håndbog.. Religion hører jo ind under humaniora. Til selve fremlæggelsen skal man angive metoder til hvert afsnit? Hvis man fx har flere afsnit under samme delkonklusion? :)

Skriv et svar til: Metoderne til AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.