Psykologi

Har lige været til eksamen

15. juni 2013 af schmeur (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg var til eksamen i dag i psykologi på c niveau hf. Jeg trak intelligens og fik 7.... Emnet jeg trak var lige præcis det emne, jeg ikke havde læst særlig meget op på. Jeg endte med at få 7.. Normalt får jeg 7-10 i heldige tilfælde 12... Men jeg ved ikke hvorfor jeg er SÅ sur over min karakter. Hvorfor jeg har lyst til at bande så meget, og græd også idag over det. Da jeg snakkede med min veninde om det, sagde hun at den eneste måde jeg kunne gå om på, for at få en bedre karakter, var ved at klage. Men jeg har jo intet at klage over?? Så jeg tænkte, om der var nogle der ved, om hvad man kan gøre- altså kan man tage det om? Evt. På VUC eller lignende, hvis man gerne vil forbedre sit snit? For jeg ved at jeg kan gøre det bedre?? Jeg har virkelig ikke tænkt på andet hele dagen og det nager mig vildt meget. Censor og læreren var søde, men de sagde at jeg snakkede meget om andre ting, hvilket jeg ikke burde:((((((

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har helt ret i, at du ikke har noget grundlag for at klage. At du ikke havde forberedt dig godt nok er ikke noget sagligt grundlag for at få omstødt eksamen, så du kan komme til re-eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2013 af NordiskSprogLitteraturStuderende (Slettet)

Hej

Hvorfor er du så ked af det? I det store hele betyder en enkelt karakter på 7 ikke noget ift. dit gennemsnit.
Har du særligt brug for en højere karakter for at komme ind på det studie du gerne vil, eller hvordan? 

 

vh

Viktor


Svar #3
15. juni 2013 af schmeur (Slettet)

Hej, jeg ved slet ikke hvad jeg har tænkt mig, når jeg er færdig. Og jeg har ingen anelse om, hvorfor jeg er SÅ sur. Det giver ikke mening for nogen jeg siger det til. Og jeg ville gøre alt for, at tage den om...

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2013 af 123434

Det er C-niveau, så det vil nok ikke tælle så meget. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2013 af LeonhardEuler

#4 Jo, det tæller ret meget. Karakteren er hendes endelige karakter, siden faget er på c-niveau (Sådan mener jeg reglerne er). Men dog skal du tænke på den vægter lavere (end A og B), siden det ''kun'' er c-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2013 af LeonhardEuler

Læs her:

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsministeriet/nyt/karakterskala/om_eksamensbevis.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2013 af NordiskSprogLitteraturStuderende (Slettet)


Brugbart svar (2)

Svar #8
22. juni 2013 af klotte (Slettet)

Du blir formodentlig ked af det fordi du inderst inde godt ved  at du burde have lavet noget mere og forberedt dig.

Pas nu lige på at du ikke hænger alt din selvtillid op på en karrakter. Måske er det dit første møde med noget der ikke går som det pjejer og den slags kan man enten lade sig vælte af eller lærer af så man bliver stærkere.

TAK for din ærlighed - den kan du være stolt af de fleste på din alder er optaget af at klage eller at synes at lærene, de andre eller skolen er tåbelige. Du tager i det mindste ansvaret på dig istedet for at spille " ih altså hvor er det strenge lad os klage " melodie. 

Held og lykke fremover :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2013 af MatildematA (Slettet)

Jeg har også lige været til eksamen forleden dag. Jeg fik også et 7-tal, hvilket ikke er skidt, men havde nok bare forventet mere af mig selv. 

Jeg synes dog ikke jeg kunne gjort det meget anderledes og det jeg ikke kunne svare på, synes ikke jeg vi havde snakket om i timerne, så jeg kunne ikke have læst mere op... Men alligevel sidder jeg med den samme følelse som du beskriver. Jeg har virkelig været ked af det. Heldigvis har jeg en god mor, som mindede mig om, at jeg stadig er god nok selvom jeg "svigtede mig selv". 

Jeg er ikke typen, som kan lide at klage, men har virkelig også tænkt over det. Nu prøver jeg bare at glemme det og komme videre så det ikke påvirker min næste eksamen. Det hjælper jo mere man snakker om det.

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. juni 2013 af 123434

Et 7-tal er en flot karakter. Det skal I ikke være kede af. Problemet med den nye skala er, at der er så stor forskel mellem de enkelte karakterer. Hvis man udelukkende har 10-taller, kan et syvtal godt trække lidt ned, og det er ikke fair.


Skriv et svar til: Har lige været til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.