Fysik

opvarmning af vand

02. november 2005 af Finngr (Slettet)
Hej alle.

Er der nogle der kan hjælpe mig med en lille opgave??

Hvor mange kW kræver det at varme 1000L vand fra 7 grader til 80 grader på 1 time.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2005 af 2835 (Slettet)

E = m * C * delta T

m=1000kg
C = 4200 J/(kg*C)
T= 80-7

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2005 af Therackoo (Slettet)

Jeg vil tro at deen formel vil kunne bruges:

Q = m * c * t

m = 1000 L

c = 4,18 J/g*K

t = 80-7 = 73

For at finde det i joule:

Q = 1000L * 4,18 J/g*K * 73

Q = 305140 J

Da 1 W = 1 J pr sekund, er regnestykket vel=

305140 J = 305140 W/s

Der går 3600 sekunder på en time, derfor:

305140/3600 = 84,761 W/time

84,761/1000 = 0,084761 Kw på en time...

Dette er mit bud :D

;-D
Therackoo


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2005 af KickAzz (Slettet)

Therackoo, du glemmer, at enhederne skal være ens. Dvs. at c = 4180 J / (kg*K).

Finngr, du mener vel kWh?

Det antages at 1000 L vand har massen 1000 kg.

Q = 1000 kg * 4180 J/(kg*K) * 73K = 305.140.000 J

1 kWh = 3.600.000 J

305.140.000 J / 3.600.000 (J/kWh) = 84,76 kWh.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2005 af Therackoo (Slettet)

#3

Jep.. det har du ret i... :D

:-D

I opgave teksten står der:

Hvor mange kw .... på en time.

Så er det jo også kw/h

;-D

Skriv et svar til: opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.