Fysik

Gennemsnitlige effekt og mekanisk energi

13. februar 2014 af Misel - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Jeg er i gang med et opgavesæt i fysik, og jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe min opgave an. Det er opgave 2.b - kan ses i den vedhæftede PDF-fil.

Men opgaven går ud på at man skal bestemme den gennemsnitlige effekt, hvormed gnidningskraften har omsat mekanisk energi under opbremsningen af en rumkapsel. Vi ved at rumkapslen vejer 45 kg og at da den 125 km over jorden havde den farten 46,3*103 km/h. Da den landede 13 minutter senere var farten på 15 km/h.

Er der nogen der hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe denne opgave an?

Vedhæftet fil: sæt 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af hesch (Slettet)

Energi:

E1 = ½*m*v12          (46300km/t)

E2 = ½*m*v22           (15km/t)

Effekt:

Effekt = ( E1 - E2 ) / 13minutter


Skriv et svar til: Gennemsnitlige effekt og mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.