Biologi

Hardy-weinberg ligevægt

27. februar 2014 af norach - Niveau: Universitet/Videregående

I USA er hyppigheden af rhesus-negative (rr) personer 16 %. Antag, at befolkningen er i Hardy-Weinberg ligevægt mht. rhesus-systemet.

a) beregn hyppigheden af r-allelen i populationen.

sqrt(0,16)=0,4

b) hvor stor en del af rhesus-negative kvinder kan forventes at være gift med rhesus-positive mænd?

jeg ved, at 

p+q=1

Derfor må p=0,6. Jeg får nu:

(RR)=p^2=0,6^2=0,36

og:

(Rr)=2pq=0,6*0,4*2=0,48

Disse to lagt sammen må være sandsynligheden at at være rhesus-positiv, dvs. 0,36+0,48=0,84.

Sandsynligheden af en rhesus-negativ kvinde gift med en rhesus-negativ mand er 0,16*0,84=0,1344=13,44%

c) hvor stor en del af samtlige børn vil være rhesus-positive børn af rhesus-negative mødre?

d) hvor stor en del af de rhesus-positive børn vil have en rhesus-negativ mor?

det kan jeg slet ikke finde ud af! håber at der en der kan hjælpe mig :( på forhånd tak!


Skriv et svar til: Hardy-weinberg ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.