Debat

Hård kriminalitet

28. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Hey alle

Gang i lidt debat nu..

Hvad skal vi gøre ved personer, der udøver hård kriminalitet?
Skal vi differentiere behandlingen flygninge/indvandrere og danskere, der gør det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Det ville da være sært at forskelsbehandle i et "civiliseret" samfund som vores. Med hensyn til at hvad skal gøres ved disse personer, afhænger det jo helt af hvad de har gjort.

Svar #2
29. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Vi kunne tage voldtægt og drab som eksempler.

Med flygtninge/indvandrere skal jeg lige præcisere, her skal de ses som "gæster" i "vores hus", ligesom når man er hjemme hos en kammerat.

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2005 af Bosna92 (Slettet)

#2
Ingen er født kriminal. Allerede Arostoteles har påstået ( med sin rette) at et menneske er "tabula rasa", altså tom tavle, som livet fylder med indholdet.

Før vi beslutter os hvem er gæsterne og hvem er på hjemmebannen, skulle vi måske tænke på de årsager som har ført at nogen er kriminal.

Selfølgelig skal alle have sin straf, men straffen skal være nogen lunde ensartet på trods af etnisk oprindelse.Og den skal svare til tungden af forbrydelsen. Man skal ikke straffes dobbelt bare fordi man ikke er indfødt, vel.

Svar #4
29. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Selvfølgelig.

Men man ser ofte - har jeg set, men er IKKE lig med, hvad de generelt er - at indvandrere/2. generationsindvandrere nærmest tror, at de bestemmer over landet/byen/whatever.

Igen, det er IKKE en generel opfattelse.

Hvad skal der ske med dem? Det kan jo være integrationsvanskeligheder, bestemt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2005 af Bosna92 (Slettet)

Der er en behov hos alle mennesker at blive anerkendt i sin ret til at eksistere.
Hvis du kigger på udvikling bland unge indvandreres kriminalitet, så vokser den paralelt med samfunds modstand mod etniske minoriteter. Stigmatisering er slem ting, da man selv begynder at tro på det påståede.
De er ikke kriminelle fordi de har altid ønsket at tage r.. på det danske samfund, men for det fleste fordi de har en dobbelt identitet som ikke er anderkend hverken hjemme eller i det danske samfund. Så søger man der hvor man få den nødvendige tilhørsforhold - og det er oftest i den kriminalle miljø, hvor man ikke stiller for mange spørgsmål og hvor spillereglerne er anderledes end dem der er normen for resten af samfundet.

Man skal slå hårdt mod kriminalitet. Men man skal også hjælpe de unge til at opnå den tilhørsforhold til vores samfund, og hvis forældrene lever ikke op til deres funktion , bl.a. at hjælpe børnene til at lære normer og være parate til at indgå i omgivende samfund, så må samfundet tage afæren og fjerne dem i tiden, og ikke vente indtil det er for sent.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2005 af gree (Slettet)

Jeg tror også det ville hjælpe hvis de danske virksomheder begyndte at ansætte indvandrere! Det må være demotiverende at se sin far, mor, onkel, osv. søge dag efter dag efter dag, og hele tiden blive afvist pga. et navn. Jeg finder det MEGET forkert. Tyskland er et godt eksempel på et multietnisk land - der fungere!

Det er selvfølgelig kun en faktorer, men jeg tror det ville hjælpe!

Skriv et svar til: Hård kriminalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.