Kemi

aug 2005

15. februar 2006 af timothy (Slettet)
Hej jeg er i gang med at løse det her sæt og kunne godt bruge lidt hjælp
(hvis der er nogen der har lavet dem, ville det være rart hvis i skrev om jeg har regnet rigtigt)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/2005-10-2.pdf

1)
a) jeg får 7,04 E12 mol
b)Jeg får delta s = -305,3 j/(mol*K), når delta s er negativ betyder det at der kommer mere orden
c)Ligevægtskonstanten k=8,49E-7. Her har jeg kommenteret at reaktionen skal foregå ved højt tryk da ligevægtskonstanten er meget lille hvilket betyder, at der er mest stof til venstre.
d)Forstår den ikke

2)
a)pH=3,61
b) har tegnet den, men ved ikke hvorfor det er en transform
c)det har jeg vist :-)
d) er det fordi der sker en syre-base reaktion mellem syre og carbonat. Men kan ikke se hvorfor A er tungtopløselig

3)
e) kan slet ikke overskue den

Ved godt at det ser ud af megt, men kunne især godt tænke mig svar på 1c,1d,2b,og 3e
(resten er ikke så vigtigt endda)

på forhånd tak

Svar #1
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

kigger du ikke lige ikke lige ind frodo

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

1)
A) korrekt.
b) gider ikke regne efter, men du har ikke relataret det til reaktionsskemaet
c) gider ikke regne efter, men dit argument halter. anvend le chateliers princip.
d) afstem, og forklar hvordan melamin og trimethyolamin kan reagere

2)
a) ja
b) må jeg se din tegning
c) -
d) ja, og hvordan er det nu med polær/upolær?

3)
e) hhv nucleofil substitution og eliminations / protolyse..

Svar #3
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

b) er det ikke rigtigt at der kommer mere orden da to gasser bliver til et fast stof hvilket er mere "ordenagtigt"
c) Jeg mener at når der er mest til venstre vil der iflg. le chateliers princip foskubbes mod højre.
d) det er netop det jeg ikke kan finde ud af

2)
b) det er lidt svært at tegne den, men jeg har tegnet en sekskant (hvor der sidder 4 H'er og 2 OH'er), som sidder på enden af propensyre
d)jah de opløses ikke i hinanden
e) ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

b)
3 gasmolekyler reduceres til et gasmolekyle og et fast stof.
et fast stof er i langt højere grad ordentligt opbygget end gasmolekyler.

c)forkert. kig på ligevægtsbrøken når trykkene stiger

d) at afstemme eller? start med 6 carbamid

2)
b) upload den på http://www.peecee.dk
Du ved vel godt hvad trans betyder? ellers må du konsultere din bog.
d) præcis
e) vi snakker begge to om 3e, ikke?
begreberne jeg nævner burde ikke være fremmede

Svar #5
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

c) okay når trykket stiger bliver reaktionsbrøken mindre da der er to stoffer i nævneren og kun et i tælleren ik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

jo det er sådan set rigtigt nok, men forestil dig en fordobling af trykket, hvilket vil betyde en fordobling af alle partialtryk:

dermed bliver Y 2/2^3= 1/4 af Kc, hvorfor der må ske en forskydning mod højre

Svar #7
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

men det skrev jeg jo også i 3#

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

nej, det er ikke det der står. Du skriver at der er meget til venstre. Og naturligvis er der det, men det er jo ikke noget argument!
Der skal jo ikke være lige meget før og efter reaktionen

Svar #9
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

hvordan får du det :2/2^3

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

K=p(H2O)/(p(CO2)*p(NH3)^2)

alle bliver fordoblet
2/(2*2^2)=2/2^3=1/2^2=1/4

Svar #11
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

b) trans er det hvis der sidder 4 forskellige grupper på et c-atom.

d) jeg er ikke så god til det med at afstemme, kan ikke se hvad 6 cabarmid skulle gøre godt for

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

b) NEJ!

d) du skal bare have lige mange atomer på begge sider, og det kan lade sig gøre hvis du får 6 carbamid.

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

det er ikke en "frygtelig" redox eller noget

Svar #14
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

b) okay har slået det op, det er når to ens molekyler sidder overfor hinanden..

d) jeg ved godt, der skal lige mange molekyler på hver side...prøver lige om jeg kan få det til at gå op

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

b) igen tegn den og upload den

Svar #16
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

har lige fundet molekyleformlen for kaffesyre her, men kan ikke se hvorfor der skulle være tale om transform

http://pub.uvm.dk/2003/baltic21/images/fig8.gif

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

den indikerer det heller ikke særlig godt,men en smule.
Hvad kende tegner en transform?
skriv det op, mens du tegner molekylet

Svar #18
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

Jeg har tegnet molekylet på mit papir...er det der hvor 2 H'er sidder tværs overfor hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. februar 2006 af frodo (Slettet)

ja

Svar #20
15. februar 2006 af timothy (Slettet)

Ja men de kunne da lige så godt sidde på samme side af dobbeltbindingen

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.