Erhvervsret

hjælp i erhversret

29. september 2006 af zollie (Slettet)
Hej.. jeg vil gerne lige også høre jeres argumenter og mening omkring denne opgave:

Gyda boede på 3. sal til leje i en ejendom, der ejedes af Ulf. I forbindelse med renove-ring af hendes badeværelse, fik Gyda sat nye fliser op, et arbejde der blev udført af mu-rermester Kurts lærling Bo. I forbindelse med opsætning af fliserne væltede Bo en spand mørtel, hvoraf en del løb ned i afløbet. Bo skyllede godt efter med vand, men afløbet var delvist stoppet efter uheldet. Han sagde ikke noget til nogen om det.

Et par dage efter ville Gyda i bad, og åbnede helt for vandhanerne, og lod badevandet løbe, mens hun lavede kaffe. Herefter talte hun i fastnet telefon i ca. 1½ time, i mellem-tiden var badevandet løbet over, og trængte ned til underboen Ole. Det nedtrængende vand ødelagde hans B&O TV, lædersofaen og delvist en PC. Ole krævede erstatning for de ødelagte genstande.

Hvem skal Ole rette sine krav mod: a) Gyda, b) Kurt, c) Bo og/eller d) Ulf.


Min mening: Jeg mener at Ole skal rette sin krav mod arbejdsgiveren, dvs. Kurt, selvom det er hans læring der er skyld i uheldet. Han handlede vel culpøst? Men Gyda er da også selv skyld i at skaden spredte sig. Skal hun så også betale lidt af erstatningen?

håber i kan hjælpe mig.. er ret forvirret..
zollie ~

Brugbart svar (3)

Svar #1
29. september 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Bo handlede culpøst, men Kurt har som arbejdsgiver altid objektiv ansvar!

Jeg ved ikke, om det er meningen han skal gå direkte til håndværkeren, eller om han først skal gå til Gyda.

Desuden er opgaven helt usansynlig. hvis der er tale om et badekar, lader man ikke vandet løbe med åbnet afløb alligevel. Og har man lukket for afløbet med en prop, ville badekaret alligevel løbe over, efter 1½ times telefonsnak! Men skylden må kunne pålægges Kurt. Spørgsmålet er, om hendes "fravær" kan påvirke afgørelsen..?

Svar #2
29. september 2006 af zollie (Slettet)

okay.. Men mon ikke at Gyda også er skylden i at skaden havde bredt sig? Men det er jo også op til en hvor lang tid man vil have vandet løbe.. Hun kunne jo ikke vide, hvilke skade der vil følge..
Skal arbejdstageren så også selv betale noget af erstatningen? Eller kun arbejdsgiveren?

zollie


Brugbart svar (3)

Svar #3
29. september 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Officielt set er det kun arbejdsgiveren der skal ryste op. Om han så vælger at opkræve noget fra arbejdstageren bagefter, er en anden side af sagen.

Skriv et svar til: hjælp i erhversret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.