Studievejledning

Stress..

27. marts 2007 af BattleToast (Slettet)
Hey..

Lige for tiden har vi så mange afleveringer og andre lektier for og jeg er blevet så stresset, at jeg næsten ikke kan sove om natten.

Det er lidt ekstremt, men jeg tænker hele tiden på mine afleveringer og lektier, selv om natten når jeg skal sove. Hvis jeg går i seng omkring klokken 23:00 falder jeg tit først i søvn omkring klokken 2:00.


Jeg har tit mmeget svært ved at koncentrere mig når jeg skal lave mine afleveringer, når vi har mere en én ad gangen. (I dette tilfælde 3 på en gang.)



Hvis det bliver ved, vil jeg gerne høre om man evt. kan få en lille kursus i at modarbejde stress og ev.t få hjælp til at disponere sin tid bedre. Det bekymrer mig nemlig meget, da jeg kun er 1.g'er, og jeg ved hvad der venter i 2.g...

På forhånd tak for hvilken som helst hjælp.

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2007 af Kim E (Slettet)

Hejsa. Jeg ved at der på visse gymnasier har været afholdt kurser netop indenfor dette emne. Jeg vil da foreslå at du evt. gik til elevrådet - evt. formandsskabet, som har direkte kontakt med rektor på de fleste gymnasier. Det er jo langt fra sikkert du står alene, så kunne jo være der var en bredere interesse for emnet. Alternativet kunne jo være at gå til din studievejleder eller direkte til rektor og spørge om det er noget der evt. kunne komme op til overvejelse...

Held og lykke med det - og husk at det er meget værre at have opgaverne hængende over hovedet, end faktisk at få dem overstået.

Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2007 af Stine, 1.A (Slettet)

Tag det roligt - du er på det tidspunkt i 1.g, hvor lærerne rider jeg hårdest! Tro mig, jeg har været der selv, og jeg ved præcis hvor slemt det er! Jeg kastede op når jeg kom hjem fra skole og skulle til at lave mine afleveringer, og søvn var noget man fik hvis man var heldig. Mit bedste råd er, at du sørger for at skabe så rare rammer som muligt, for så bliver det ikke så slemt at sidde og nørde kemi til klokken sent. Og jeg garanterer dig, at 2.g også bliver hårdt, men der er man inde i rutinen, så det er ikke lige så slemt.

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)

øh, ja, stress oplever vi alle, og det der med ikke at kunne sove grundet stress er også ret udbredt.

Men kontakt din læge. Der findes måder at bearbejde stress....

og bare rolig....det går nok i 2.g også....:D

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2007 af morganLefay (Slettet)

Hey

Jeg havde for nylig 4 opgaver der skulle afleveres oven i hinanden.

Jeg er begyndt at gøre det til en vane at sætte noget beroligende musik på, når jeg sidder og lave opgave. Jeg ved ikke hvad der virker for dig, men enya syns jeg er fedt. Derudover tænder jeg altid et par starinlys.

Derudover er der nogle meditationsøvelser, du kan lave når du ligger i sengen og ikke kan sove.

Forestil dig at der løber blåt lysende vand ind i din storetå. Løber fra din storetå over i de andre tæer. Når du så har fyldt hele foden, lader du musklerne løsne sig mere og mere ved hver udånding. Når der er fyldt op til knæet, gør du det samme osv osv.

Kender fornemmelsen alt for godt! Jeg havde vagtlæage på besøg til den sidste store opgave jeg havde, fordi jeg ikke kunne få vejret. Øv!

Begyndte at bruge de gamel meditationsteknikker jeg har lært og det hjalp. Håber også det kan hjælpe dig! Det er rigtig forfærteligt at gå rundt og have det sådan:)

Held og lykker

Christina

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2007 af Cecimort (Slettet)

Oh.. jeg bliver helt afslappet af bare at tænke på det #4.

#0, har i prøvet at snakke med lærerne om evt. udskydelser? det sker nemlig at vores vil gå lidt med til, når vi er meget pressede (f.eks nu).
Bare spørg dem stille og roligt om i kan få dem udsat en dag eller to.

Iøvrigt, hvorfor er det ALTID omkring foråret at man får kylet megamange opgaver i hovedet?
Jeg undrer mig især, når sensommeren og efteråret har været relativt roligt...

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2007 af akadina (Slettet)

#5
"Iøvrigt, hvorfor er det ALTID omkring foråret at man får kylet megamange opgaver i hovedet?"

Det har også undret mig, men jeg tror at det er fordi; det er nu lærerne opdager hvor meget der mangler inden skoleåret er omme.


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. marts 2007 af hiat (Slettet)

#6 Helt enig! :)
Jeg tror slet ikke, jeg kommer til at holde påskeferie. Føj for en bunke afleveringer. Det er nu ret irriterende, at lærerne ikke koordinerer med hinanden.

Svar #8
28. marts 2007 af BattleToast (Slettet)

Tak for svar, råd osv.

#5 Vi har prøvet at få udskudt nogle afleveringer, men det lykkedes ikke.


Hvis jeg bliver færdig får jeg i det mindste en aflevereings-fri påskeferie! Så der er noget at se frem til.. Det hjælper i hvert fald.

Brugbart svar (1)

Svar #9
28. marts 2007 af kraka (Slettet)

Et lille råd kunne være ar undlade at sove til middag (hvis du altså gør det). Så er du mere træt om aftenen når du skal sove..

Brugbart svar (1)

Svar #10
28. marts 2007 af JaXeGF (Slettet)

Jeg synes at det hele handler om tilvending. Jeg går nu i 2.G og i søndags sad jeg og skulle lave 5 afleveringer + 2 fremlæggelser + læse en bog færdig. Jo man bliver da stresset, men det aftager hvis man først er i "form".

Brugbart svar (1)

Svar #11
28. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Jeg har hørt at meditation er godt mod stress.

Brugbart svar (1)

Svar #12
28. marts 2007 af Cecimort (Slettet)

Men grundlæggende, så prøv at lad være med at fokuser på at det bliver værrer i 2.g, som det lyder som om du gør lidt.

Når man når 2. år, så har man, som #10 skriver, vænnet sig til det, og de ekstra opgaver der måtte komme i forhold til 1.g virker ikke som så meget.
Og ligedan har jeg hørt det skulle være når man starter i 3.g og på uni, for den sags skyld.

Det lyder dog som om at I har mange opgaver for, i forhold til det er første år du går på. Jeg husker ikke det som så meget, og jeg går endda på en skole, der kendt for at give mange opgaver.

Tag det roligt, prøv at smid presset væk fra dig, og i stedet for at tænkte "Jeg kan ikke, jeg når det aldrig" så prøv at tænk "Jeg når muligvis ikke det hele i forhold til min tidsplan, men det går nok".

For lærerne skyder ikke en ned, bare fordi man mangler een eller to opgaver. Man bliver bare bedt om at aflevere dem på et eller andet tidspunkt.
De fag du ikke afslutter her til sommer, læg dem lidt til side, og tag fat i de fag du afslutter, det er nemlig de årskarakterer der tæller.
Alt andet glemmes.

Det, der er vigtigt her, er at du ikke mister dig selv til stress. Det ville VIRKELIG være synd.
Kontakt din studievejleder, din læge og andre du kan komme i tanke om kan hjælpe dig.

Og slap af, for alt skal nok gå uanset hvad :)

Brugbart svar (1)

Svar #13
28. marts 2007 af Cecimort (Slettet)

Jeg kan let tage fejl med den her vurdering.
Men det lyder som om at du går meget op i, at opgaverne skal være gode.
Sådan har jeg det også selv, men hvis du har det sådan så skal du vide at nogen gange, så bliver man bare nødt til at lave det lidt mindre end godt, simpelthen af mangel på tid. Og så længe man ikke gør det ved hver enkel aflevering, så gør det ikke spor

Svar #14
09. april 2007 af BattleToast (Slettet)

#13

Yeps, du ahr helt ret - jeg hader at aflevere "halvgode" opgaver, som jeg ved, at jeg kunne have gjort bedre.


Mht. til den stressfrie påske, som jeg snakkede om - det blev der ikke meget af, der kom lige nogle ekstra arbejdsdage og derfor blev jeg ved med at være stresset. Det endte med at jeg måtte tage en dag fri sidst på ugen for at holde de sidste 3 dage fri, så nu er det bedre.

Vi får nok alle afleveringerne tilbage i den kommende uge, så jeg vil lige fortælle jer hvordan det gik. Jeg er specielt spændt på at karakteren på min AT (samfundsfag+engelsk her)-opgave. Den blev lavet om torsdagen og skulel afleveres fredag, så jeg måtte se mig til gode med en knap så god opgave.

Jeg takker endnu engang alle sammen.

Brugbart svar (1)

Svar #15
11. april 2007 af montuella (Slettet)

lille skat... 1 og 2. år er et år som man faktisk ikke lære som meget fagligt, men det er smagsprøve af hvad der venter en... man behøver ikke at lave alle sine lektier... tar en slapper... jeg har selv prøvet det med at lave det hele... det gik faktisk op for mig at hvis jeg lavede alt som jeg skulle ville jeg kun få 1 times søvn... derfor laver jeg kun de opgaver der betyder noget, og har faktisk stadig stress...

Skriv et svar til: Stress..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.