Samfundsfag

Eksamen

05. juni 2004 af LabruscoMama (Slettet)
Hej!

Er der nogle der ved, hvordan en eksamen i samfundsfag på mellemniveau forløber? Hvordan griber man det an? Og får man tabeller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2004 af Symmanine (Slettet)

Hej,

Jeg skal selv op i det fag snart...

Og sådan som jeg har forstået så:
Får vi udleveret en tekst/artikel (ulæst) samt eventuelt tabeller/figurer af en eller anden art. Eksaminator - altså din lærer - har på forhånd formuleret nogle spørgsmål til hver tekst.
Med udgangspunkt i din trukne tekst skal du redegøre for et bestemt område af pensum (f.eks. den danske lovgivningsprocess)... Men, det vil dit spørgsmål lede dig på vej til.
Husk at det ikke giver særlig meget kun at referere tekstens indhold; men du skal sætte den ind i en større sammenhæng - diskutere - perspektivere - analysere osv osv...

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2004 af Rapunzel (Slettet)

Hej. jeg var oppe i det sidste år.
Det foregår på følgende måde: Du trækker et ekamens spørgsmål der fx hedder: "Veldfærdsstatens rolle i det moderne samfund"
herunder følger 3 spørgsmål
1) gør rede for den skandinaviske/danske veldfærdsmodel.
2) Påvis i bilaget (artikkel), hvordan danskerene generalt ser på veldfærdsstaten anno 2002
3) diskuter og vurder, hvad det parti du har arbejdet med i de politiske projekter mener om velfærdstaten og dens fremtid.

Kort sagt så er det for det meste sådan at du først skal gøre rede for en kendt figur eller model, derefer skal du påvise noget i en ukendt artikkel og til sidst skal du vurderer/diskutere/perspektivere og komme med egen mening.

held og lykke med det!

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2004 af Deborah H. (Slettet)

Rapunzel, hvordan var niveauet? Forventer de meget? Jeg mener, vi har eksempelvis ikke læst særlig meget om økonomi - så et eller andet sted, kan de vel ikke forvente det helt store. Og dog. Hvad siger du?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2004 af Rapunzel (Slettet)

nej... nu kommer det selvfølgelig an på hvad du mener med det helt store.. Men jeg kan sige så meget som at hvis du satser på 10, 11 (eller måske 13) skal du kunne pensum godt, og være inde i hvad der sker på den politiske scene for øjeblikket. Desuden er det vigtigt at det er dig der styrer forløbet (altså at du selv kommer ind på de vigtige pointer og ikke blot venter med at fortælle om noget før end de spørger dig..(men det er du sikkert allerede klar over).. Det er svært at sige om niveauet var højt og om de forventede meget, for hvad mener du med højt? desuden kan det være forskelligt alt efter hvilken censor man får...

jeg har nogle flere prøve eksamensspørgsmål, hvis du er interesseret kan jeg godt skrive dem ind? Men gider ikk skrive dem ind hvis det er lige meget....


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2004 af Shaqbin (Slettet)

Jamen hey, Rapunzel, jeg kunne godt tænke mig, at du skrev flere ind

På forhånd tak, Shaqbin

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2004 af Rapunzel (Slettet)

okay...

Finanspolitik:

Bilag: A) Artikel i Politiken, 7/5 2002: "Nordea: Staten skal spare penge"
B) Skema med mulige bespareser i finansloven i 2003

1) redegør for indholdet af begrabet finanspolitik

2) Påvis i bilaget de problemer, der kan opstå i forbindelse med næste års finanslov (bilag A)

3) Diskuter hvordan du vil spare på næste års finanslov - i bilag B er der angivet nogle forslag men du kan også pege på nogle andre områder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2004 af Mille (Slettet)

Hej...

Jeg har lige været oppe i samfundsfag på mellemniveau i dag, og fik at vide det var vigtigt at tænke bredt. Selvom jeg kom op i "Indvandrere og kriminalitet", ville de have jeg skulle snakke om både Molin-modellen osv. Så du skal ikke være bange for at gå udenom emnet. Det var i hvert fald det censor sagde til mig, for jeg var lidt forsigtig med det, da man altid plejer at få at vide, man skal holde sig meget til emnet...

Held og lykke. :o)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2004 af Deborah H. (Slettet)

Hm, så er jeg så pænt meget på skideren, for jeg ved ikke særlig meget om hvad der rør' sig. Jeg har fået 10 i årskarakter, og vil selvfølgelig gerne forsvare den (alligevel temmelig velfortjente karakter). Kan de mon finde på at spørge; 'nå hvad er så din holdning til...' et eller andet. Reelt er det jo måske ikke opgivet, og altså ikke en del af pensum - og selvom det er godt at vise, at man kan sætte sig udover pensum og vide lidt mere, så er det jo ikke læst. Jeg mener, jeg var f.eks. oppe i historie her forleden, og jeg svarede perfekt på spørgsmål (det jeg trak), men bagefter gik det nedad bakke, og jeg kunne ikke svare på en del af de stillede spørgsmål. Alligevel fik jeg så 10, da lærer og censor ikke kunne sætte mig ned, når jeg nu svarede så fint på det jeg trak. Blabla, men nu er det selvfølgelig samfundsfag. Hvad tror I?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2004 af Deborah H. (Slettet)

Ingen der ved noget?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. juni 2004 af erdos (Slettet)

Det er nok noget nær det samme... Men for pokker, se da bare lidt fjernsyn de kommende dage og kig på nogle af avisernes hjemmesider! Bl.a. EP-valg, østudvidelse, kommunesammenlægning, Irak, Mellemøsten osv....

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. juni 2004 af Ktulu (Slettet)

Jeg fatter ikke, hvorfor folk ikke interesserer sig for sådanne ting (dem som du Kalle nævner bl.a.)

Det er som om, at folk (især unge) pr. automatik ikke synes, at det - som er mest aktuelt og vigtigt - er interessant. Underligt.

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juni 2004 af erdos (Slettet)

Enig...

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. juni 2004 af Symmanine (Slettet)

Det kan godt anbefales at følge lidt med i hvad der sker rundt omkring i verden lige nu. Jeg var oppe i dag og scorede 11 ! Jeg inddrog f.eks. en del om det kommede EU-parlaments valg... bl.a. eksempler fra udsendelser jeg havde set i TV osv.

Hvis man kan relatere ting man har set/læst - ting der rør sig; til pensum (og man har styr på dette) så skal det nok gå godt... man har hvert fald grundlaget for lave en god præstation.

Jeg er enig i #11: Men mon ikke de fleste som har samfundsfag også har en hvis interresse i den slags ting? De har jo selv valgt faget... Hvorimod man bliver "tvunget" til at beskæftige sig med f.eks. gammelt græsk tingel tangel.. (vaser osv :p)

Skriv et svar til: Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.