Debat

stof til eftertanke, debat hvis i vil

28. marts 2008 af piip (Slettet)
Verden bliver aldrig den samme igen. Aviserne den 11 sep. 2007 var fyldt med overskrifter der udtrykte en vis konsensus. Det fik mig til at tænke 6 år tilbage. Vi blev bedt om at holde et minuts stilhed for ofrene. Normalt har jeg ikke noget imod at gøre den slags, for jeg føler med alle mennesker der lider: Fatema og Christina. Jeg nægtede fordi jeg tror på frihed, lighed og broderskab. At alle mennesker er lige for Gud og for loven, som de franske oplysningsfilosoffer formulerede det. Så hvis de idealer Europa er bygget på betyder noget, hvorfor er det så kun nogle udvalgte der fortjener vores stilhed? Hykleri.

Gå ind på udenrigsministeriets hjemmeside og læs hvordan den internationale terrorisme er en af vor tids største trusler. Det har jeg svært ved at erklære mig enig i. Aids, epidemier, hungersnød, trafikdrab, krig, stoffer, fattigdom, analfabetisme – listen er lang. Disse trusler ligger alle meget højere på min liste over blokeringer for verdensfreden. 50 procent af amerikanere anser Bush for en større trussel mod verdensfreden end Bin Laden. Hvis vi antog at Bin Laden stod bag ALLE terrorangreb inden for de sidste 5 år, og vi lagde alle ofrene sammen, ville vi højst ende på 4000. Alene amerikanske soldater der er døde i Irak og Afghanistan ligger på 3000! Størstedelen af dem sorte og latinoer fra fattige områder i USA, uden andre udsigter for at få en uddannelse end igennem hæren. Udover det kommer alle de tusinder af civile der er døde og fortsat dør hver eneste dag pga den såkaldte krig mod terror.

Hvis terror er at plante frygt i menneskers hjerter er det lykkedes for alle parter. Profilen af en moderne terrorist er en ung muslimsk mand. Jeg genkender mig selv og alle jeg kender i de beskrivelser der findes i alle aviser. På denne måde bliver frygten plantet effektivt i vores hjerter. Når en ung mand med skæg og en lidt for stor taske kommer ind i bussen eller flyet, flasher scener fra amerikanske b-film for vores øjne og vi giver efter for en urationel frygt for noget der er lige så sandsynligt som at blive ramt af et lynnedslag. Krigen mod terror udkæmpes i vores hjerter og sind og ikke længere på den traditionelle slagmark.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af Airo (Slettet)

#0
Tak for et rigtig godt indlæg!

Hundrede tusinder af uskyldige irakere er blevet dræbt og fire millioner flygtninge i Irak er det blevet til med Bush og røvslikkeren Fogh. Irak-krigen handler om grådighed, profit og olie. Er det ikke på tide, at vi holder et minuts stilhed for disse ofre?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2008 af Jesper-rod (Slettet)

Jeg har egentlig aldrig forstået begrebet terrorisme. Jeg vel for dum til at forstå det uden en fast definition.

I Irak har den amerikanske hær efter adskillige angreb opgivet de irakiske tab i tre grupper; kvinder, børn og terrorister. Betyder det alle irakiske mænd er terrorister?

Hvorfor er det terrorisme når palæstinensere dræber civile i Israel, men ikke når Israel dræber civile palæstinensere?

Hvorfor er USA ikke en slyngelstat, selvom de besidder masseødelæggelsesvåben og går i krig uden om FN? Er de en terrorstat? Er Nord Korea eller Iran eller Cuba? Eller Danmark?

Hvorfor bruger folk ordet islamisme som et synonym for terrorisme? Har Islam noget at gøre med terror? Har Kristendommen eller Jødedommen?

Hvis nogen fortælle mig hvad terror er, så jeg kan være med i diskutionen ville det jo være fedt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2008 af hatze (Slettet)

Til "Piip"

Hvor har du dog ret. Smukt skrevet :)

Skriv et svar til: stof til eftertanke, debat hvis i vil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.