Biologi
Osmose
Hey derude. Jeg skal til en slags eksamen i morgen i et forsøg der omhandler osmose. Jeg forbereder nogle spørgsmål son muligvis vil dukke op og jeg kan ikke svare på dette:
(skal lave et forsøg med karftoler i deminiraliseret vand, og forskellige glas med forskelligt indhold af salt)
- Hvorfor skal det være demineraliseret vand?
Svar #1
06. oktober 2008 af Zipzap112 (Slettet)
Har aldrig selv lavet dette kartoffelforsøg, som så mange søger hjælp omkring, men jeg vil tro, at det skyldes man ønsker at eliminere eventuelle fejlkilder. Almindeligt vandhane vand indeholder en række salte og mineraler, som kan have indfyldese på osmosen. I demineraliseret vand er der ingen af disse stoffer, hvilket om ik andet mindsker fejlkilden til et minimum.
Hvis du vil vide mere om kartoffelforsøg og saftspænding, kan du læse nogle af de her rapporter:
https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Search.aspx?query=kartoffel&category=-1&content=False&order=Title&asc=True&grade=-1&type=-1&theme=-1&page=1
Held og lykke med eksamen i morgen!
Svar #2
06. oktober 2008 af mathon
...ellers har du ikke kontrol over, hvilke ioner i hvor store koncentrationer dit opløsningsmiddel måtte indeholder, og så er den kvantitaive beregning omsonst.
Svar #5
12. oktober 2008 af #Amanda# (Slettet)
Destilleret vand er helt rent vand, som har været kogt, fordampet og bagefter blevet rekondenseret, så det er helt rent.
Så må demineraliseret vand jo være vand UDEN mineraler, som salt?
Svar #6
22. november 2008 af jesper5 (Slettet)
jeg er i gang med dette forsøg, men eftersom vand trækker ud af cellen når kocentrationen er højest udenfor, burde kartoffelen blive hårdere jo større saltkoncentrationen er.. eller hvad? hjælp..
Skriv et svar til: Osmose
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.