Biologi

osmose

09. november 2008 af crew (Slettet)

Hvordan kan jeg beregne hvor mange gram sukrose (C12H22O11 M = 342 g), der skal anvendes til at lave 1 liter 0,5 M sukrose opløsning (stamopløsning) ??????? :)


Svar #1
09. november 2008 af crew (Slettet)

Hov, jeg vedhæfter lige én gang til.

http://peecee.dk/upload/view/139335


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

m = (1 L)*(0,5 mol/L)*(342 g/mol) =


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

(0.5 mol/L)·1L = 0.5 mol

m = n·M = (0.5 mol)·(342 g/mol) = 171 g


Svar #4
09. november 2008 af crew (Slettet)

Hvad er rigtigt? Mathon eller Arctan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

#4.

Udregningerne er ens.


Skriv et svar til: osmose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.