Erhvervsret

Opsigelsesret

11. november 2008 af Sayne (Slettet)

Hej.
Jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber du har tid til at besvare. Det vil jeg virkelig sætte stor pris på!

Det er sådan at jeg vil sige op fra min arbejdsplads, og såvidt jeg er orienteret er der 30 dages opsigelsestid. Kan jeg sige op i midten af en måned, er det ikke sådan at det SKAL være den første dag i måneden også 30 dage frem?

P.s, det er ikke et fuldtidsarbejde, men deltid. Jeg kan huske jeg skrev under på en ansættelseskontrakt for nogle måneder siden.

Har min arbejdsplads ret til at kræve at jeg skal arbejde 30 dage yderligere fra den dag jeg har meldt mit stop?

Min arbejdsplads står allerede og mangler assistance, da der allerede har været en der har sagt op. Hvis de nu går helt amok over at jeg også har sagt op, og siger at jeg ikke kan gøre det på nuværende tidspunkt, hvad kan jeg så bruge som argument? De har da ikke ret til at sige sådan noget ikke?

Håber du kan svare snarest muligt.

Vh.
Sayne


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. november 2008 af gniller (Slettet)

Hej,

Du skal læse i din kontrakt hvilke vilkår der gælder for dig.

Normalt har man 30 dages opsigelse fra den første i måneden, den efterfølgende måned. (løbende måned + 30 dage) Dette kan dog variere alt eftere hvor længe man har været ansat.  De fleste gange kan du aftale at du blot kører den nuværende vagtplan ud, men det er jo op til chefen.

Din arbejdsgiver kan kræve at du udfylder din kontrak. Den vil sikkert lyde på 15 timer om ugen, da dette er det mindste timeantal man kan aftale for en deltidsansat. Og nej, de kan ikke gå amok over en opsigelse. Så du kan jo bare henvise til din kontrakt. Hvis du med amok mener de vil give dig langt over de aftalte timer eller slet ikke give dig nogen, så skal du tage det op med din fagforening. Din arbejdsgiver kan ikke tvinge dig til at arbejde mere end det aftalte. Mens du har krav på de penge du kunne have tjent, hvis de vælger ikke at give dig nogen vagter.

Men du skal læse din kontrak og henvise til den, såfremt der opstår porblemer.


Svar #2
17. november 2008 af Sayne (Slettet)

Tak for svaret!


Skriv et svar til: Opsigelsesret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.